KÖPGUIDE: Babykudde (2023) En babykudde fungerar tryckavlastande och är nästan ett måste!

kelly sikkema aTx6ZVCSxXU unsplash scaled
kelly sikkema aTx6ZVCSxXU unsplash scaled

Låt ditt barn sova på en bekväm och ergonomisk babykudde för att avlasta såväl nacke som huvud vid sömn. Babykudden fungerar tryckavlastade med mjuk foam och har i regel en särskild utformning för huvudet.

Glöm inte att läsa om den bästa GPS-Klockan för barn just nu, så du har koll på ditt barn när denne åker kickbike och du inte är med! 

That's Mine Babykudde Comfy Me, Rose

Vår vinnare!

Sebra Kudde Sleepy Croc

Vår premiumvariant

Candide Panda Babykudde Stjärna

En populär och prisvärd babykudde

Baby Cloud Kudde Baby Ergonomic

Ergonomisk babykudde

Vår vinnare: That’s Mine Babykudde Comfy Me

bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Comfy Me är babykudden som förenklar amningen. Kudden träs på armen och ger ett behagligt stöd vid amning eller när man bär barnet. I armhållaren på kudden finns även en ficka där en filt kan vecklas ut och sedan läggas över barnet eller din egen axel. Både kudde och filt är tillverkad helt i ekologiskt bomull.

PREMIUM: Sebra Kudde Sleepy Croc

Bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna avlånga kudde har ett extra roligt utseende då den har designats i form av en krokodil. Kudden kan användas både som huvudkudde och som en trygghet i spjälsängen. Lägg krokodilen längs med spjälorna, intill babyn eller rama in huvudkudden med den, på så sätt kan barnet känna närhet och trygghet vilket i sin tur förbättrar sömnen. Krokodilen har en längd på 190 centimeter.

BUDGETVINNAREN: Candide Panda Babykudde Stjärna

Bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En söt babykudde med en ergonomisk utformning anpassad efter barnets känsliga huvud. Kudden har en rund design med en fördjupning där huvudet ska placeras. Upptill är två öron fastsydda som ger kudden formen av en björn. Storleken på kudden gör den även smidig att ta med i vagnen eller på resan.

POPULÄR: Baby Cloud Kudde Baby Ergonomic

bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Innerkudden från Baby Cloud har en ergonomisk utformning som lämnar plats åt och avlastar babyns känsliga huvud. Kudden består av silikonskum som är allergivänligt och dess överdrag är tillverkat i mesh. Det medföljer ytterligare ett överdrag som är tillverkad i bomull och fungerar som ett örngott. Kudden har en höjd på 3 centimeter.

MELLAN: BabyMatex Babykudde

Bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Här får man både kudde och madrass i ett vilket är extra praktiskt vid resa och när man ska sova borta. Kudden vecklas ut och bildar en madrass där själva kudden är formpressad i madrassen. Babykudden kan även användas till spädbarn då den har en ergonomisk utformning som ska förhindra att skallasymmetri uppstår. Produkten kan användas i såväl spjälsängen som i vagnen.

UTMANARE: NG Baby Kudde Tunn EKO

bästa babykudden

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Kudden från NG Baby har en storlek på 32 x 26 centimeter och är tunn för att ge optimal avlastning för babyns huvud. Yttertyget är tillverkat av ekologisk bomull och kudden är stoppad med fibervadd. Använd kudden både i barnets vagn och vagga eller spjälsäng.

FRÅGOR & SVAR

Vad använder man en babykudde till?

En babykudde används till små barn och spädbarn främst för att ge en bättre sovställning. Med en babykudde kan barnets känsliga nacke avlastas och få en bättre ställning samt att barnets huvud får ett minskat tryck vilket i sin tur motverkar skallasymmetri. Här kan du för övrigt läsa mer om det. 

När kan man börja använda en babykudde?

Många kuddar är anpassade för att kunna användas redan i spädbarnsåldern då de har en särskild utformning och är tillverkade i ett sådant material som tillåter barnet att andas. I regel rekommenderas det dock att man inte börjar använda kudde till sitt barn förrän barnet är 12 månader, detta för att inte nacke och huvud ska belastas fel och för att en kudde i många fall ökar risken för att barnet kvävs i sömnen.

Vad är skallasymmetri och hur kan man motverka det?

Skallasymmetri kallas det när barnets huvud börjar bli missformat och får en sned eller platt form. Detta kan uppstå om huvudet belastas ojämnt eller om barnet ofta ligger på hårt underlag. Man kan motverka skallasymmetri genom att låta barnet sova på en madrass anpassad för små barn som formar sig efter barnets huvud och kropp. På samma sätt kan en babykudde fungera tryckavlastande. För att ytterligare undvika skallasymmetri är det bra om man varierar vilken sida barnet sover på.