KÖPGUIDE: GPSKLOCKA FÖR BARN (2023) Slipp oro med en GPS-klocka

pexels bruna saito 1805843
pexels bruna saito 1805843

Det går inte att sticka under stol med att den värld vi lever i har blivit allt mer skrämmande. Som förälder kan det då kännas svårt att låta sitt barn vara självständigt, eftersom man vill säkerställa att barnet är tryggt och kommer hem säkert.

Genom en GPS klockan kan du som förälder få en ökad insyn i ditt barns liv, samtidigt som du inte inkräktar på barnets privatliv. GPS klockor kommer i alla möjliga designer och med olika funktioner. Marknaden erbjuder även GPS klockor för mycket små barn (från 3 års ålder), men även för äldre barn och tonåringar.

VÅRA FAVORITER!

Storsäljare!

För närvarande kan vi inte visa några priser.
För närvarande kan vi inte visa några priser.

SAFEKID Safe23

Bästa GPSklockan för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

North 13.5

Vår budgetvinnare

573765
För närvarande kan vi inte visa några priser.

North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka

För de aktiva barnen

T 26 Svart 2511 1

SAFEKID Rocket 4G

Bästa gpsklockan för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Rocket 4G är en uppdaterad version av en tidigare GPS klocka för barn. Genom att göra den bättre och enklare att använda blir den också roligare att förstå sig på för både dig och barnet. Den nya hårdvaran ser också till att GPS-positionen och signalen fungerar bättre, men andra nya funktioner är bland annat att klockan har vibration likt en mobiltelefon.

Rocket 4G har en tydlig och stor skärm och språket är på svenska. I telefonboken kan du själv välja vilka nummer som ska vara tillgängliga och det går även att lägga till bilder för varje nummer.

Även om ditt barn inte kan läsa så kan barnet alltså se vem det är som försöker kontakta. Med hjälp av översättningsfunktionen Google Translate får barnet tillgång till en automatisk ljudöversättning om så krävs.

SAFEKID Safe23

Bästa GPSklockan för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här snygga och smarta GPS-klockan finns i flera olika färger och har ett flertal smarta funktioner för ökad trygghet för ditt barn. Detta är en klocka som barnet bär på sin arm och som kan visa både en analog och en digital urtavla. På så sätt har ditt barn enkelt koll på tiden för att ta sig hem, till skolan eller till träningen på egen hand.

Därtill finns andra smarta funktioner så som den inbyggda GPS som gör att du som förälder hela tiden har koll på var ditt barn befinner sig. GPS:en tillåter dig att följa barnets rörelser i realtid. Barnet kan dessutom välja att ringa förbestämda nummer direkt från klockan antingen via SOS-knappen eller via ringfunktionen. Det finns även möjlighet att skicka röstmeddelanden mellan barn och förälder för en enkel kommunikation.

Utöver dessa funktioner finns det en rad andra funktioner så som stegräknare, alarm och virtuellt staket för att begränsa området ditt barn kan röra sig på. Klockan är vattentät för att även kunna fungera ute i regnet.

North 13.5 GPS-klocka

Bästa gpsklockan

För närvarande kan vi inte visa några priser.

North 13.5 GPS-klocka är den perfekta GPS-klockan för alla föräldrar som vill ha koll på vart barnen befinner sig. Klockan har en tvåvägskommunikation, vilket betyder att du har möjlighet att kommunicera med barnet genom klockan, och vise versa. För att aktivera klockan behöver du ladda ner en app till din mobiltelefon eller surfplatta. Du kan också logga in på hemsidan online.

North 13.5 GPS-klocka är utrustad med en larmknapp om något akut skulle hända och det går även att skicka färdiginspelade röstmeddelande till den. Om klockan får ett lågt batteri så varnar den och informerar om att laddning behövs. Räckvidden är obegränsad!

SAFEKID JUNIOR.T6

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Junior.T6 kan användas redan från 3 års ålder och är perfekt för de föräldrar som vill säkerställa att det yngre barnet är tryggt hela tiden.

Då klockan sitter på handleden finns det ingen risk för att ditt barn ska tappa bort den eller glömma den, som man kan råka göra med en mobiltelefon.

Här hittar du bland annat funktioner som GPS-spårning och möjlighet att kommunicera med barnet. Det är viktigt att klockan aldrig laddas mer än 3-4 timmar per tillfälle, eftersom detta kan förstöra batteriet och på så sätt minska livslängden.

North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka

North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka passar utmärkt för barn som är mycket aktiva, t.ex. genom en sport efter skoltid. Det som gör klockan ypperlig för dessa tillfällen är att den är vattentät och att den har en inbyggd kamera. Det betyder att ditt barn inte behöver ta av sig klockan ens under simträningen.

Genom sin sömnmonitor kan du också se hur mycket djupsömn ditt barn får och tack vare simkortet kan du ringa eller skicka sms till klockan. Även North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka aktiveras med hjälp av en app. I appen kan du se vart ditt barn befinner sig under dygnets alla timmar. Klockan lämpar sig redan från 3 års ålder.

Cmee Play Mobilklocka

Bästa gpsklockan

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Är du beredd att betala lite mer för en GPS-klocka är det Cmee Play Mobilklocka som du ska titta närmare på. Här får du en mycket intelligent mobilklocka som passar bra för barn som gärna är ute. Här kan du få tillgång till många olika effektiva funktioner som hjälper dig att ha stenkoll, samtidigt som ditt barn också kan ta del av de olika egenskaperna. Bland annat finns det en stegräknare, en klasstid och en väckarklocka, men det finns också en GPS-spårning och möjlighet att göra samtal.

I telefonboken ryms ca 30 telefonnummer som du själv kan ställa in. På så sätt minskar du risken för att en obehörig kan komma i kontakt med ditt barn.

Forever Smart GPS klocka

Bästa gpsklockan

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med Forever GPS klocka kan du känna dig tryggare när ditt barn befinner sig utanför hemmet. Forever GPS klocka är bland annat utrustad med en säkerhetszon som du själv ställer in. Om ditt barn rör sig utanför denna säkerhetszon får du som förälder en notis om detta.

Klockan har också en tvåvägskommunikation som gör att du kan föra samtal med ditt barn och en larmknapp som är direktkopplad till ditt telefonnummer. Tack vare SMS-funktionen kan du också informera eller påminna ditt barn om specifika saker, t.ex. att komma hem till middagen eller att det är träning om en timme. Forever GPS klocka skiljer sig från många andra modeller då den också har en inbyggd ficklampa.

SAFEKID Minifinder nano GPS personlarm

Bästa gpsklockan för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med personlarmet Minifinder Nano kan både barn och vuxna känna en trygghet när man rör sig utomhus. Larmet kan bäras runt handleden med det medföljande armbandet eller läggas lös i väskan, bilen eller fickan.

Via en enkel knapptryckning kan förvalda nummer ringas upp, alternativt SOS-alarm, för att meddela om olycka eller ett pågående brott. Larmet har en telefonfunktion vilket gör att du kan kommunicera som vid ett vanligt samtal med mottagaren som har ringts upp samtidigt som mottagaren kan se på GPS:en var du befinner dig i realtid. GPS funktionen fungerar i hela EU vilket ger en trygghet även på resor.

Minifinder Nano har även inbyggd pulsmätare och fallmätare och kan meddela anhöriga vid fallolyckor eller om pulsen går över satta ramar. Tack vare detta har även äldre och funktionshindrade stor nytta av produkten.

SAFEKID Sport 4G

Bästa gpsklockan barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Safe 4G är en klocka som lämpar sig bäst för barn i åldrarna 7-8 år eller äldre. Här får ditt barn en klocka som är moderiktigt och har en snygg design, vilket gör den betydligt roligare att bära. Den enkla navigeringen mellan menyerna för att du kan ändra bakgrund eller ställa in de olika funktioner som du vill använda dig av.

Här kan du även justera ljudnivå, så att barnets klocka till exempelvis inte stör under lektionerna i skolan. Safe 4G är unik i sitt slag då den har en ficklampa, kan kopplas till Wi-fi och erbjuder videosamtal. Inställningar och meny är dock på engelska.

SAFEKID AKTIVITETSKLOCKA DW19

Bästa aktivitetsklockan för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den nya aktivitetsklockan för barn, DW19, från det Svenska märket Safekid, är en aktivitetsklocka som du behöver koppla till en mobiltelefon. Den är således inte, som alla våra andra testade klockor, kommunicerbar via simkort, utan går nu via bluetooth till barnens telefon. Det här alternativet är väldigt bra för dig som förälder som vill ha koll på ditt barns aktivitet om dagarna, men också vart denne har befunnit sig. Klockan är anpassad för åldrarna mellan 6-15 år. 

Klockan från Safekid är stilren och finns i flera olika utföranden, då du själv kan välja ”bakgrund”. 

Klockan, DW19 från Safekid, är så klart vattentät enligt IP68, det betyder att den är vattentät till ett djup som överstiger 1 m i minst 30 minuter. Vidare har klockan stegräknare och timer/tidtagning, för den som är intresserad av det. Det som vi också tycker är bra att du kan mäta både temperatur, sömnkvalité, men också blodtrycket i klockan. Perfekt för att se så att ditt barn mår bra. Klockans batteri håller i cirka 5-7 dagar innan den behöver laddas igen. 

FRÅGOR & SVAR

Innan du köper en GPS klocka för barn är det vanligt att ha frågor och funderingar. Vilken klocka är bäst och säkrast? Vilken är billigast eller vilken har flest funktioner? Här nedan kan du läsa om de vanligaste frågorna innan ett köp av en GPS klocka!

Vem behöver en GPS klocka?

Alla föräldrar som vill ha bättre koll på sina barn kan använda sig av en GPS klocka. Klockorna hjälper föräldrar att se till så att barnen befinner sig på en säker plats eller att de kommer hem smidigt efter skolan. Många klockor har även funktioner som gör det möjligt för föräldrarna att kommunicera med barnet eller varför inte använda stegräknare för att se hur många steg som krävs till och från matbutiken.

Är det kontrollerande att använda GPS klocka?

Det råder delade meningar om huruvida det är rätt eller fel av en förälder att använda en GPS klocka. Många menar att det inkräktar på barnets frihet. Frågor du oss tycker vi tvärtom. En GPS klocka är ett riktigt bra redskap om det används på rätt sätt och ditt barn kan till och med röra sig mer fritt, eftersom du alltid kan se vart barnet befinner sig.

Vad kostar en GPS klocka?

Hur mycket en GPS klocka kostar är svårt att säga. Klockorna kommer i många olika prisklasser och kan kosta allt från någon hundralapp till flera tusen kronor. Det viktigaste är inte vad klockan kostar, utan att den är välfungerande och trygg att använda sig av. Eftersom den ska sitta på ett barn gäller det också att den är tålig.

UTGÅNGNA PRODUKTER

SAFEKID Safe 4G

Bästa gpsklockan barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Safe 4G är en klocka som lämpar sig bäst för barn i åldrarna 7-8 år eller äldre. Här får ditt barn en klocka som är moderiktigt och har en snygg design, vilket gör den betydligt roligare att bära. Den enkla navigeringen mellan menyerna för att du kan ändra bakgrund eller ställa in de olika funktioner som du vill använda dig av.

Här kan du även justera ljudnivå, så att barnets klocka till exempelvis inte stör under lektionerna i skolan. Safe 4G är unik i sitt slag då den har en ficklampa, kan kopplas till Wi-fi och erbjuder videosamtal. Inställningar och meny är dock på engelska.

För närvarande kan vi inte visa några priser.
För närvarande kan vi inte visa några priser.