KÖPGUIDE: Springcykel (2023) Ge ditt barn en ökad rörelsefrihet

pexels artem beliaikin 1121877
pexels artem beliaikin 1121877

Springcykeln ger ditt barn en ökad rörelsefrihet samtidigt som barnet får en möjlighet att på ett roligt och lekfullt sätt träna upp både balans och koordination, två färdigheter som sedan behövs för att lära sig att cykla på en vanlig barncykel.

En springcykel är det första steget till att lära sig att cykla och att lära sig använda ett styre. Styret brukar även vara begränsat så att man inte riskerar att svänga för snävt och därmed välta.

Glöm inte att läsa om den bästa GPS-Klockan för barn just nu, så du har koll på ditt barn!

Stoy 10 tum Springcykel vintage ljusrosa

Vår vinnare!

Baghera Vintage Springcykel röd

Vår premiumvariant

Pinepeak Komfort Springcykel 10 tum svart 

En populär springcykel

STIGA Runracer C12 Springcykel

En prisvärd och bra springcykel

Vår vinnare: Stoy 10 tum Springcykel vintage ljusrosa

Bästa springcykeln

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Designen på denna springcykel är vintageinspirerad med en rosa ram, gräddvita däck, kromat styre med bruna handtag och en brun sadeln som är inspirerad av en äkta lädersadel. Däcken av plast är på 10 tum, den storleken rekommenderas till barn från 2 år och med en maxlängd på 105 cm. Sadelns höjd kan justeras mellan 37-43 cm.

PREMIUM: Baghera Vintage Springcykel röd

Bästa springcykeln

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna springcykel från Baghera är en elegant cykel med en klarröd ram och fälgar. Däcken som är tillverkade i gummi är vita till färgen, styrstången och sadelstången är kromade, liksom ekrarna i däcken. Handtagen och sadeln är bruna och tillverkade i läderimitation. Framtill på cykeln sitter en praktisk flätad korg. Både sadel och styre kan justeras i höjd för att anpassas till åkaren. Vintage Springcykel rekommenderas till barn som är mellan 2-5 år och som har en maxvikt på 22 kg.

BUDGETVINNAREN:Pinepeak Komfort Springcykel 10 tum svart 

Bästa springcykeln

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En stilren cykel som går helt i svart med endast några få kromade detaljer, så som styre, styrstång och sadelstång. Sadeln är utformad för att ge maximalt med både stöd och komfort för åkaren så att det blir enklare att hålla balansen. Ramen är tillverkad av hållbart stål och däcken i plast. Handtagen har avslut på båda sidor för att förhindra att händerna halkar av och tappar greppet. Sadelns höjd kan justeras mellan 36-39 cm. Däcken är på 10 tum och storleken rekommenderas till barn från 4 års ålder.

POPULÄR: STIGA Runracer C12 Springcykel

Bästa springcykeln

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Runracer C2 är en springcykel från Stiga med en sportig design. Cykelns ram går i en ljust rosa färg och resterande delar är svarta vilket är en snygg kombination. Handtagen är greppvänliga med knoppar på ändarna, däcken är rejäla på 12 tum och sadeln är justerbar mellan 37-43,5 cm. Springcykeln rekommenderas till barn från 3 år och med en maxvikt på 50 kg.

MELLAN: Pinepeak Springcykel rosa

Bästa springcykeln

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En robust springcykel från Pinepeak. Däcken är på 12″ och tillverkade av nylon med metallfälg. Styret har greppvänliga handtag med en knopp längst ut för ett stabilare grepp. Cykeln rekommenderas från 2 års ålder och dess sadel kan justeras från 35 cm och högre. Ramen och handtagen går i en mörkare rosa nyans och resterande delar av cykeln är svarta.

FRÅGOR & SVAR

Vad är en springcykel?

En springcykel är en cykel som saknar trampor. Den har två däck, precis som en vanlig cykel, sadel och styre. Istället för att trampa sig fram ska barnet ta sig fram med hjälp av fötterna på marken, en rörelse som påminner om när barnet springer, därav namnet springcykel.

Vilken storlek på springcykel ska jag köpa?

Vilken storlek som man ska köpa beror på barnets ålder och längd. En cykel på 10″ lämpar sig till exempel för barn mellan 2-4 år och en längd mellan 60-105 cm. Är cykeln istället på 12″ passar den bättre till barn från 3 år och en minimilängd på 80 cm.

När kan mitt barn börja använda springcykel?

Barnet kan börja använda en springcykel från cirka två års ålder, när cykeln har en storlek på 10″. Det viktigaste är att barnet har balans och kan stå och gå på egen hand innan en springcykel börjar användas.

Vad kostar en springcykel?

Priset på en springcykel varierar kraftigt beroende på modell, design, märke, material och funktioner. Spannet ligger på ungefär 400-2000 kr.

Hur länge använder man en springcykel?

En springcykel brukar användas upp till det att barnet är ungefär 4 år och då istället bör börja öva på att cykla på en vanlig barncykel. Även längden kan vara avgörande där de flesta springcyklar fungerar bäst med en maxlängd på 105 cm, en del tillverkare anger även en maxvikt som man måste förhålla sig till.