KÖPGUIDE: Fyrhjuling för barn (2023) Ha kul med en fyrhjuling

appic XuJj6LkKXUg unsplash
appic XuJj6LkKXUg unsplash

För barnet som har intresserat sig för fart och motorfordon är en eldriven fyrhjuling ett måste. En fyrhjuling för barn har en begränsad hastighet och färre funktioner än en riktigt ATV som gör den enkel att manövrera även för små barn. Många av fyrhjulingarna för barn har ett utseende som är verklighetstroget och med ljudeffekter till känns det som att köra en riktig ATV.

Glöm inte att läsa om den bästa GPS-Klockan för barn just nu, så du har koll på ditt barn när denne åker kickbike och du inte är med! 

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox Cobra V4-2 1000W

Vår vinnare!

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox 350W V4-2

Vår premiumvariant

Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox VIPER V4 800W

En populär fyrhjuling

ATV Rull SWEAM 12V Svart

För de yngre

Vår vinnare: Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox Cobra V4-2 1000W Blå/Svart

Bästa fyrhjulingen för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Det här är så likt en riktig ATV som man kan komma för barn. Däcken har kraftigt mönster för åkning offroad och är luftfyllda för en bättre upplevelse av åkturen. Elmotorn har en effekt på 1000W och skivbromsarna är hydrauliska. Med hjälp av det enkla reglaget kan barnet själv växla och välja att åka framåt eller bakåt. Som förälder kan man begränsa hastigheten på fyrhjulingen och välja om den ska ha en maxfart på 12, 18 eller 22 kilometer/timme. Rekommenderas från 4 år.

PREMIUM: Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox 350W V4-2 Blå

bästa fyrhjulingen för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med en motoreffekt på 350W kan Rull Nitrox mäta en topphastighet på runt 15-20 kilometer/timme. Motoreffekten kan enkelt ställas in på tre olika lägen för att begränsa hastigheten för mindre barn. ATV’n har ett häftigt utseende som starkt påminner om en riktigt ATV vilket förhöjer upplevelsen för barnet. Bromsen sitter på bakdäcken och är hydraulisk vilket är perfekt för mindre barn. Däcken är luftfyllda och klarar åkning på såväl asfalt, grus och gräs. Batteriet laddas i cirka 8-10 timmar och ger en åktid på upp till 60 minuter. Rekommenderas från 3 år.

BUDGETVINNAREN: Jamara Elfyrhjuling ATV barn Ride On EP 12 volt

Bästa fyrhjulingen för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En fyrhjuling på el med ett tufft utseende och lampor som lyser upp både framtill och baktill. Ljudeffekterna som finns förstärker känslan av en riktig ATV samtidigt som barnen imponeras av ljudet. Genom att välja hög eller låg växel kan barnet åka i en hastighet om 6 km/h eller 3 km/h vilket gör att fyrhjulingen Ride On EP även passar för mindre barn. De kraftiga däcken tar sig enkelt fram på plant underlag och även måttligt kuperad terräng. En laddning räcker till en åktid på upp till 1,5 timme.

POPULÄR: Elektrisk Mini ATV Rull Nitrox VIPER V4 800W Grön/Svart

Bästa fyrhjulingen för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med ett sportigt utseende som går i svart och grönt ger denna ATV ditt barn en häftig upplevelse. Däcken är luftfyllda och av gummi med kraftigt mönster vilket tillsammans med den starka motorn på 800W tar fyrhjulingen framåt även i lätt kuperad terräng. Bakbromsen är hydraulisk för enklare hantering. Topphastigheten kan begränsas till 8 km/h, 12 km/h eller som max 20 km/h. Ett fulladdat batteri ger en körtid på upp till 1,5 timme. Batteriet kan enkelt tas ur för att laddas på lämpligt ställe och på så sätt kan man även ha ett batteri i reserv och få en utökad körtid. Rekommenderas från 4 år.

FÖR DE YNGRE: ATV Rull SWEAM 12V Svart

Bästa fyrhjulingen för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Rull SWEAM har dubbla motorer med en effekt på 45W styck. Fyrhjulingen är försedd med kraftiga gummidäck med rejält mönster som var och ett har individuell stötdämpning vilket ger en ökad komfort. Den inbyggda stereon ger barnet möjlighet att lyssna på musik under åkturen och de ljudeffekter som finns förstärker känslan av ett riktigt motorfordon. Maxhastigheten mäter cirka 6 km/h vilket regleras med två växlar framåt och en backväxel. På en laddning får man en åktid på upp till 1,5 timme, voltmätaren på panelen indikerar tydligt när det är dags att ladda batteriet. Rekommenderas från 3 år.

FRÅGOR & SVAR

Vad ska man tänka på innan man köper en fyrhjuling till sitt barn?

Det viktigaste att tänka på när man ska köpa en fyrhjuling till sitt barn är att den är i lagom storlek. Barnet måste nå fram ordentligt till gas och broms och gärna nå ned med fötterna för en säkrare körning. Köp en fyrhjuling som är anpassad för det underlag som ni har tillgång till och se över vilken hastighet som fordonet kan framföras i.
Köp även ordentliga skydd för att undvika skador om olyckan är framme. Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt under tiden som fyrhjulingen framförs.

Var får barn köra fyrhjuling och behöver man registrera den?

En ATV för barn behöver inte registreras någonstans. I och med att den inte registreras får den inte heller framföras på vägar. Fyrhjulingen får framföras på tomten eller annan privat, inhängnad mark. Om fyrhjulingen ska köras på någon annans tomt eller inhängnad mark måste man först få tillåtelse från markägaren.

Vilken skyddsutrustning ska man ha när man kör en fyrhjuling som barn?

När barnet på egen hand ska framföra en eldriven ATV bör rejäl skyddsutrustning bäras. En hjälm är ett måste om olyckan är framme för att skydda barnens känsliga huvud. Även ett nackskydd bör användas som stabiliserar nacken som belastas av den tunga hjälmen. Därtill finns armbågsskydd att använda liksom ryggskydd. Ett par handskar med bra grepp ger också ett skydd.