Recension av den omåttligt populära GPS-klockan från Safekid: Safekid Rocket 4G

info 8
info 8

Vi har testat Safekids flaggskepp - SAFEKID Rocket 4G

info 9

Vi har fått möjligheten att få testa, utvärdera och recensera Safekids GPS-klocka för barn – Rocket 4G. Vi har testat klockan på våra egna barn och vi är så nöjda och vi har skrivit en ärlig recension som vi hoppas kan vara till stor hjälp för er, när ni funderar på att köpa en GPS-klocka till ert barn. 

Rocket 4G från Safekid är en armbandsklocka som innehåller massor av modern teknik som bland annat GPS och mobiltelefon. Med denna nya modell har Safekid överträffat det mesta som finns på marknaden för barn.

Missa inte att läsa vårt stora test om de bästa GPS-klockorna på marknaden just nu. Vilken är etta? Svaret har ni nedan. 

DET BÄSTA PRISET HITTAR DU HÄR

EXKLUSIVA RABATTKODER HOS SAFEKID

-> 5år2020: 5% rabatt
-> SYSKON: 10% Rabatt vid köp av två stycken GPS-klockor
-> SYSKON15: 15% rabatt vid köp av två stycken GPS-klockor eller fler
info 8

ALLMÄNT OM KLOCKAN

Rocket 4G har en ny modern design med menyer på svenska, en tydligare display och finns också i flera olika färger som svart, rosa eller blå. Rocket 4G är en perfekt julklapp för barn som gillar att vara ute och röra på sig och som tidigare har haft det svårt att passa middagstider och sovtider. Nu finns ett hjälpmedel som ger barnet en bättre struktur i vardagen men som också ger barnet stimulans genom dess funktioner och appar.

När det är dags att låta barnen vara ute på egen hand tillsammans med kompisar eller för att utföra olika aktiviteter som exempelvis träna fotboll eller gå på bio inne i stan är denna armbandsklocka ett ovärderligt verktyg för både barnen och föräldrarna. Med hjälp av Rocket 4G kan barnen själva hålla reda på tiden då det är dags att komma hem men också kommunicera med sina föräldrar om de av någon orsak är försenade.

För oroliga föräldrar finns möjligheten att när som helst se var barnet befinner sig och även möjligheten att kunna komma i kontakt med barnet om man behöver prata. En fördel med Rocket 4G är att det är en armbandsklocka som sätts fast på handleden vilket gör att den inte tappas bort eller glöms, som med en mobiltelefon.

För dig som tidigare haft Safe4G

Skillnaden mellan den äldre modellen Safe4G och den nya modellen Rocket 4G är flera. Nedan följer några av de förbättringar som har skett mellan modellerna.

 • Det är betydligt enklare att sätta in simkort i Rocket 4G
 • Armbandstelefonen har fått ett mer stilfullt utseende
 • Rocket 4G har ny hårdvara som ger bättre signallupptagning och därmed en bättre och mer exakt GPS-positionering
 • Rocket 4G har svenskt språk och svenska menyer
 • Bättre ljud
 • Videosamtal kan genomföras mellan klockan och den app som ansluts till armbandsklockan.
 • Ny funktion som möjliggör att byta ut ljudsignalen mot vibration
 • Möjlighet att ändra ljudvolymer och ringsignalens volym
 • Det går att lägga in kalenderhändelser och påminnelser genom en app som sedan uppdaterar klockan som påminner den som bär klockan om olika händelser.
 • En tydligare skärm och fler startbilder som du kan välja mellan
 • Telefonbok där det är möjligt att lägga in bilder, vilket gör att barnen snabbt kan se vem som ringer.
 • Mobilfunktion för samtal till valfria nummer eller förinställda nummer.
 • Det går i appen som klockan ansluts till att ställa in att det inte går att ringa till valfria nummer från klockan utan endast förinställda nummer.
 • Armbandsklockan kan ansluta till Internet genom trådlöst nätverk
 • Automatisk ljudöversättning genom Google Translate
info 1

Navigering i armbandsklockan

Rocket 4G har en logisk menystruktur som gör att man enkelt kan hitta bland de olika funktonerna som exempelvis ändra bakgrunder, lägga till teman och fotografier för personer i telefonboken. Det går även att ändra ljudnivåerna för exempelvis samtal och alarm och idag finns det även möjlighet att välja vibration så att inte signalerna stör då man är upptagen. Alla menyer är på svenska så det är lätt att förstå. Vissa inställningar görs även genom en app som armbandsklockan kan ansluta till.

Funktioner i Rocket 4G

Rocket 4G från Safekid är fullproppad med funktioner som kan vara till hjälp för klockägarens vardag.  Bland annat innehåller klockan ett mattespel som barnen kan sysselsätta sig med på exempelvis bussen och därigenom träna på sina matematikkunskaper men också få tiden att gå. För den som motionerar finns det en stegräknare som räknar de steg som bäraren tar. Det gör att bäraren kan se hur många steg denna har gått under dagen och därmed även kunna räkna ut hur lång sträcka denne har gått.

Bättre översikt över din sömn

Rocket 4G har också en funktion som kan övervaka klockbärarens sömnaktiviteter. Denna funktion, accelerometer, kontrollerar rörelser som sker under natten och kan på så sätt visa bäraren hur rogivande sömnen har varit. Personer som har svårt att sova eller som sover oroligt med flera uppvaknanden under natten rör sig mer än personer som får en djup och lugn sömn.

Display och kamera

Denna armbandsklocka från Safekid har en 1,4 tum stor HD display i färg som kan manövereras genom den IPS Touchdisplay som klockan är utrustad med. Man har också möjlighet att välja urtavla/display för att få den display som passar en bäst. Displayen visar förstås klockan och dagens datum men kan också visa bilder som exempelvis då någon ringer. Klockan har en enkel och logisk menystruktur som gör det enkelt att navigera sig fram till klockans olika funktioner. Dessutom är menyer och annan information på svenska så de är lätta att förstå. Rocket 4G har också en kamera installerad med en upplösning på 0,3MP pixel. Denna kamera går också att använda för videouppkoppling mellan klockan och den app som klockan är ansluten till.

Alarm och ljudsignaler

Rocket 4G har hela tre stycken alarmfunktioner som kan ställas in exempelvis då det är dags att vakna, när det är dags att komma hem och äta middag eller då det är dags att närvara vid någon aktivitet. Det går också att ställa in volymen i klockan för bland annat samtal och för ringsignaler. Det går också att stänga av ringsignalen och istället använda vibratorn så att man inte stör någon, som exempelvis i skolan.

Kommunikation med Rocket 4G

Rocket 4G har utrymme för simkort, vilket för övrigt är lätt att montera in idag. Klockan kan använda 4G, 3G och 2G då den kommunicerar. Genom simkortet kan klockan användas som en mobiltelefon men också ansluta till Internet och den app som medföljer klockan. Det finns möjlighet att ställa in 20 stycken förinställda nummer som klockbäraren har möjlighet att ringa upp. Det går också att ringa upp valfritt telefonnummer men denna funktion kan stängas av i appen som klockan är ansluten till så att klockbäraren endast kan ringa de förinställda numren. Det finns också en SOS-knapp dit man kan ansluta tre stycken förinställda nummer. Det innebär att när SOS-knappen trycks in så rings dessa tre nummer upp automatiskt. Med hjälp av GPS-positionering kan klockbäraren enkelt spåras med hjälp av den app som klockan är ansluten till och därmed erhålla snabb hjälp om denna har fått problem.

Det går också att skicka röstmeddelanden från klockan till klockans app och även skicka röstmeddelanden och textmeddelanden från appen till klockan. Det gör att barnet och föräldrar snabbt kan kommunicera med varandra utan att behöver ringa upp klockan. Det finns också en funktion för automatisk ljudöversättning genom Google.

Klockans kamera kan också användas för videosamtal i HD-format. Videosamtal kan endast ske mellan klockan och den app som klockan är ansluten till. Det innebär att barnen kan visa föräldrar olika aktiviteter som de utför i realtid.

Positionering med Rocket 4G

En av de viktigaste funktionerna som Rocket 4G kan erbjuda är GPS-positionering. Genom GPS-positionering kan föräldrar i realtid följa sina barns rörelser då de är ute på egen hand. Om man ser att barnet rör sig mot ett område som man inte anser är lämpligt för barnet, som exempelvis ett vattendrag eller en starkt trafikerad stadsdel kan föräldrarna snabb kommunicera med barnet genom att skicka ett röstmeddelande, textmeddelande eller ringa upp klockan.

Klockan använder sig av GPS, WIFI och LBS positionering för att kunna lokalisera var klockan befinner sig i realtid. Det gör att positioneringen går snabbt och blir exakt, så när som på några meters felmarginal. Med hjälp av GPS positioneringen kan föräldrar snabbt se var barnet befinner sig i realtid.

Det går också att använda sig av Geo Fence vilket är som ett virtuellt staket som man sätter upp kring områden där barnen tillåts att röra sig fritt. Om barnen hamnar utanför de tillåtna områdena så får föräldrarna direkt en varningssignal genom appen som varnar för att barnet har lämnat området. Bor man till exempelvis i ett område med omkringliggande sjöar eller vattendrag, vid en starkt trafikerad trafikled eller nära något annat område som anses vara olämpligt för barnen att vistas i kan man lägga ett staket kring de områden som barnen får vistas för att kunna erhålla en varning då barnen kommer i närheten av områden där barnen kan utsättas för fara. På så sätt får man en chans att snabbt kunna kommunicera med barnet genom klockan för att få eller lämna instruktioner.

info 6

Appar för Rocket 4G

Denna armbandsklocka är anslutet till flera appar som har olika funktioner som ger föräldrar och barnen möjlighet att kommunicera med varandra, göra GPS positioneringar och för att göra olika inställningar i klockan. Dessa appar fungerar både med Iphone- och Android-klockor. Alla appar ligger dock på samma server så det bara krävs en inloggning för att komma åt alla funktioner från samtliga appar. De appar som klockan kan ansluta sig till är SeTracker, Wonlex och Seatracker 2. Det krävs inte några speciella inställningar eller någon kunskap för att ansluta till dessa appar då klockan är förberedd för att anslutas till apparna automatisk. Det enda som krävs är att man skapar ett konto så att föräldrarna kan logga in och administrera klockan och även kommunicera och följa klockans rörelser.

Hanteringsråd för Rocket 4G

För att klockan ska fungera optimalt och med maximal livslängd krävs det att man följer de hanteringsråd som medföljer klockan. Även om klockan har ett tåligt skal och display bör man ändå hantera klockan med försiktighet så att man inte slår i klockan eller utsätter klockan för slag. Man bör heller inte utsätta klockan för direkt solljus eller för extrem kyla då detta kan få klockans funktioner tillfälligt eller helt att sluta fungera.

Skydd mot damm och vatten

Rocket 4G har ett IP-skydd, International Protection, på 67 där den första siffran anger att klockan är helt dammtät och den andra siffran att klockan är helt vattentät. Det gör att klockan inte ska släppa in några som helst dammpartiklar och att klockan också ska klara av att doppas i vatten. Med tiden som man använder sin klocka kommer det att uppstå mindre brister i detta skydd och därför bör man inte ha klockan på sig då man befinner sig i en miljö med mycket fina dammpartiklar eller då man badar, duschar eller dyker. Dock klarar klockan av normalt regn, enklare vattenlekar och att hamna i vattnet under kortare stunder utan att skadas.

Hantering av klockans batteri

Denna armbandsklocka har ett batteri på 680 mAh vilket ger klockan en lång driftstid under normala förhållanden. Det gör att man kan använda klockan under långa tidsperioder utan laddning under förutsättning att man inte använder klockan onödigt mycket för videosamtal, tar mycket bilder och för långvarig kommunikation. När man ska ladda klockan är det viktigt att laddningen sker på rätt sätt så att inte batteriets livslängd förkortas. Om man överladdar batteriet ofta kommer batteriets förmåga att behålla laddningen minskas kraftigt och därmed även batteriets livslängd.

Man bör inte ladda sin klocka mer än 4 timmar i taget eller tills batteriet är fulladdat, enligt mätaren på klockan. När batteriet är fulladdat, eller efter 4 timmar, bör man avbryta laddningen så att inte batteriet överladdas. Det innebär att klockan bör laddas under uppsikt och inte ligga på laddning under exempelvis natten. Klockan ska också tas av från handleden då den laddas för att undvika risker för skador.

Summering av Rocket 4G

Rocket 4G är en av de bästa klockorna för barn på marknaden. Det är en klocka som är fullproppad med funktioner som ger barnen möjlighet att ta bilder, kommunicera med sina föräldrar och andra personer. Klockan har också funktioner som ger föräldrarna fullständig kontroll över barnets rörelser då de är ute på egen hand. Klockan är dessutom mycket stilfull och tålig och kan förstås också användas som en vanlig klocka som visar tiden, datum och som har larmfunktioner. Detta är en perfekt julklapp till ett rimligt pris för alla barn.

Med Rocket 4G har Safekid tagit sig upp ytterligare en nivå då det gäller att erbjuda barn och föräldrar underhållande och praktiska funktioner för kommunikation med en hög grad av barnsäkerhet.