Köpguide vårskor till barn – Detta bör du tänka på vid köp av vårskor till ditt barn!

Köpguide vårskor barn

Vårskor till barn – Under vår halvåret behöver ditt barn tunnare skor som låter ditt barns fötter att andas. Ett par snygga sneakers är till exempel ett väldigt praktiskt alternativ av sko till ditt barn, då de både har en bra passform, samtidigt som sulan ofta är anpassad för många olika slags underlag. 

När det kommer till vårskor, finns det självklart otroligt många modeller att välja bland. För att göra ditt val lite lättare har vi gjort en guide med punkter som kan vara bra att ha i åtanke vid köp av vårskor till barn! 

Material 

Det första som du behöver ha i åtanke är materialet på skon. Våren är en årstid där vädret är mycket osäkert med både regn och sol. Ett väldigt bra alternativ är därför att välja en sko som antingen är vattentät eller sikta på att köpa ett par gummistövlar. Vad för material föredrar du, läder, mocka eller tyg? Både mocka och tyg är känsliga för vatten, så ett alternativ är att köpa två par av skor – ett par för soliga dagar och ett par för regnväder.  

Modell 

Skor kommer i väldigt många olika modeller, och här har du ett hav av möjligheter att välja mellan. Här handlar det också om vad just du föredrar när det kommer till både tillverkare och design. Du kan även välja bland olika skosnören eller kardborreband för extra detaljer. Tänk även på att skon inte bara ska vara snygg utan även bekväm för långa dagar utomhus.  

Viktiga egenskaper hos en sko för barn 

Någonting som framförallt är viktigt, är att skon ska ha en bra passform och även ha en stabil sula. Skon behöver vara bekväm för ditt barn att kunna leka omkring i och skon bör även ge ett bra grepp beroende på underlag. Stötdämpning är även någonting som kan vara bra att prioritera. Det är dessutom otroligt viktigt att skorna låter fötterna andas vid varmare grader.  

Kvalitet och pris 

När du köper ett par skor till ditt barn, är det en god idé att köpa en modell som är snäppet större än ditt barns fötter då ditt barn växer från en säsong till en annan. Därför kan det vara bra att välja ett par skor som är ungefär 1-2 centimeter större än foten. Då får barnet en chans att växa i skorna och du kommer inte behöva köpa ett nytt par nya lika snabbt.  

Du vill självklart att de ska kunna hålla sig fina och fräscha så länge som möjligt. Därför är kvaliteten A och O vid köp av vårskor. Du kommer säkerligen märka skillnad på en billigare variant och en lite dyrare, men många billigare varianter behöver inte vara dåliga för det.  

Priset på ett par vårskor är någonting som kan variera stort beroende på vad det är för typ av sko och vilket märke den modell du tänkt köpa är av, samt egenskaperna hos skon. Tänk på att köpa ett par skor inom din budget men även ett par som uppfyller alla dina önskemål! 

Storlek 

Någonting som definitivt är viktigt och även ganska självklart är storleken. För att ditt barn ska kunna känna sig bekväm i skorna är det viktigt att de har på sig rätt storlek. För att ta reda på vilken storlek ditt barn har, är det bäst om ni åker och testar lite olika skor i butik. Då får ni reda på den exakta storleken, men ni kan även passa på att titta på storleksguider för just det märke ni tänkt köpa. 

Olika modeller vårskor till barn: 

Puma Comet V INF Sneaker 

Puma Comet V INF Sneaker är ett bra alternativ när det kommer till vårskor för barn. Denna sko har en sportig svart och vit design, men modellen finns även i rosa för den som föredrar lite färg. Denna modell finns i ett gäng olika storlekar och passar allt ifrån de allra minsta, till lite större barn. 

Dessa skor är gjorda av gummi och är otroligt lätta på fötterna. De har en mycket god andningsförmåga och kardborrband för att få fram den perfekta passformen. Yttersulan garanterar ett väldigt bra grepp om marken samtidigt som innersulan är otroligt mjuk. Med dessa skor kommer ditt barn kunna springa runt under en hel dag både säkert och bekvämt! 

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Leaf Borre Sneaker, Navy/Pink 

Leaf Borre Sneaker är ett bra alternativ för dig som letar efter ett par skor med grym stötdämpning för lite tuffare lekar utomhus. Dessa skor kommer i storlekarna 23-30 och denna modell finns även tillgänglig i två färger – en mycket fin rosa samt en mörkblå design.  

Skorna är enkla att ta av och sätta på tack vare de två kardborrbanden som även ger möjligheten till en mycket bekväm passform.  

För närvarande kan vi inte visa några priser.

ZigZag Biholy Blinkande Sneaker, Damson 

ZigZag Biholy Blinkande Sneaker är en blinkande sko med glitterdetaljer som kommer uppskattas av ditt barn som gillar det där lilla extra. Förutom en snygg design så är dessa skor väldigt tåliga vid olika slags terräng. Det främre partiet på skon är gjord av ett mycket tåligt och slitstarkt material som håller både smuts och repor borta. 

Skorna är även försedda med kardborrband som ger ditt barn en bekväm upplevelse och enkel av-och påtagning. Tack vare de blinkande detaljerna på skon kommer ditt barn även synas mycket enklare mörkret, vilket är ett stort plus om ni promenerar ute kvällstid. 

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa vårskor till barnen

Jollyroom
Babyland

mfl