KÖPGUIDE: UV-tält (2023) Skydda ditt barn mot UV-strålar

baby carriage 3615333 1280
baby carriage 3615333 1280

Koppla av på stranden och njut av en härlig sommardag tillsammans med ditt barn med hjälp av ett skyddande UV-tält. UV-tältet skyddar barnet från de skadliga solstrålarna vilket gör att strandvistelsen blir tryggare. Tältet skyddar även mot en del blåst som annars kan bli påtaglig vid havet eller sjön.

VÅR VINNARE: Lifeventure Family UV-tält, orange/grey

Bästa UV-tältet

Designen på detta tält skiljer sig från övriga UV-tält. Istället för att ha en rund eller oval form så har denna tältbotten formen av en 6-kant och taket påminner om en kupol. Denna form ger en annan rymd och det känns luftigt och stort. Tältduken har ett skydd på UPF 50+. Frakta och förvara tältet i den medföljande väskan.

BUDGETVINNARE: Nordbjørn Shadow UV-tält

Bästa UV-tältet

Det här är ett praktiskt UV-tält som dessutom har en snygg design. De två fickorna på tältets insida hjälper till att hålla reda på olika tillhörigheter som behövs för en dag på stranden och den smidiga förvaringsväskan gör tältet enkelt att transportera. Det medföljer tältpinnar som förankrar tältet i marken i uppfällt läge för att det ska stå stabilt även i blåst.

MELLAN: Swimpy UV-tält med förvaringsväska

bästa uv-tältet

För närvarande kan vi inte visa några priser.

För att montera upp detta tält behövs inga pinnar eller andra tillbehör, tältet fälls automatiskt upp via pop-up funktionen. Detta är ett stort plus då man snabbt får upp tältet och kan skydda sitt barn från solens strålar. För extra stabilitet kan tältet förankras i marken när det väl är uppfällt. Tältet är tillräckligt rymligt för att ge skydd åt två småbarn på utflykten.

POPULÄR: Swimpy Babblarna UV-tält

Med motiv av Babblarna blir detta UV-tält extra roligt för ditt barn att använda. Tältet har härliga färger och en bottenmatta som är grön som gräs. Både insidan och utsidan har Babblarna-motiv som stimulerar ditt barn med färger och former. Detta är ett pop-up tält som fälls upp av sig själv för att snabbt kunna börja användas på utflykten.

EXTRA STORT: Swimpy UV-tält XL

Den klarblå färgen på detta tält påminner om en blå sommarhimmel. Tältet är extra högt i tak så att även en vuxen kan sitta på utkanten för att till exempel smörja in barnet med solskyddsfaktor. För att montera tältet krävs det hopfällbara pinnar som träs in i öglor innan tältet reses. Markpinnarna som medföljer spikas ned i marken och ger extra stabilitet.

POPUP-TÄLT: Deryan Pop-up UV-tält

Bästa uv-tälten

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Pop-up tältens största plus är helt klart att de är så smidiga att få upp och börja använda. Det krävs inte flera händer och du behöver inte vända ryggen mot ditt barn för att montera tältet på stranden. Detta tält har ett medföljande insektsnät vilket kan dras för den stora öppningen och försluta tältet. Fönstret på tältets baksida tillåter sikt åt flera håll vilket uppskattas. Förvaras i den medföljande väskan.

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett UV-tält?

UV-tält är en typ av tält som är gjort för att tas med till stranden eller på utflykten och ge barnen skydd från skadliga solstrålar. Tältet har i regel en öppen sida, en bottenmatta och tak. Denna utformning ger även ett härligt vindskydd.

Hur fungerar ett UV-tält?

När tältet monteras på stranden eller på utflykten ger den ett härligt skydd mot solens strålar. Det blir tryggt och säkert för barnet att följa med på utflykten då tältet erbjuder skugga och filtrerar bort UV-strålning.

Vad ska man tänka på innan man köper ett UV-tält?

Det viktigaste att ha koll på när du köper ett UV-tält är dess storlek så att den rymmer ett eller flera barn beroende på ditt behov. Kontrollera även vilket skydd (UPF) tältduken har, hur tältet monteras och om markpinnar medföljer

Vad kostar ett UV-tält?

UV-tält finns i flera olika prisklasser, allt från ett par hundra till över tusenlappen.

Hur skyddar ett UV-tält?

Tältets funktion finns i tältduken som är av ett särskilt material som skyddar mot UV-strålningen från solen. Tältduken förhindrar UV-strålarna att leta sig in i tältet och ger även en behaglig skugga för barnet att vistas i.