Köpguide studsmatta – Detta bör du tänka på vid köp av en studsmatta!

kopguide studsmatta
1. Pinpeak studsmatta inkl. Skyddsnät rektangulär2. BERG favorit regular studsmatta 3. Plum Junior Studsmatta
Pinpeak studsmatta inkl. Skyddsnät rektangulärBERG favorit regular studsmatta Plum Junior Studsmatta

Köpguide studsmatta – En studsmatta är en produkt som står på många barns önskelistor. Att hoppa studsmatta är framförallt roligt, men det har även flera fördelar för ditt barn. Ditt barn får en mycket bra muskelträning, ökad benmassa och en bättre balans.  

Om du tänkt på att köpa en studsmatta, vet du hur många olika varianter det finns att välja mellan. Det finns även en hel del saker som kan vara bra att tänka på vid köp. Här nedan kan du läsa allt du behöver veta vid köp av en studsmatta! 

Att tänka på vid köp av en studsmatta: 

Kvalitet

Först och främst bör du tänka på kvaliteten på själva mattan. Du vill självklart att dina barn ska kunna hoppa säkert utan någon risk för skador. En billigare studsmatta är visserligen snällare mot plånboken, men de brukar även väga mindre. Detta betyder tyvärr ofta att de inte är lika stabila och har lättare för att börja rosta.  

För bäst säkerhet för dina barn bör du välja en studsmatta av hög kvalitet, även om prislappen kanske blir lite högre än de allra billigaste modellerna. 

Storlek på mattan 

Storleken är också någonting du bör ha i åtanke innan köp. Se till att studsmattan får plats på den tänkta platsen, då du inte vill att den ska ta upp allt utrymme i trädgården. Med en större studsmatta är säkerheten mer garanterad och barnen får en större hoppyta, vilket blir roligare. 

Skyddsnät för säkerhet 

En del studsmattor säljs utan något studsnät. Det är upp till dig om du anser att det är nödvändigt eller inte, men ett skyddsnät är bra att använda för en optimal säkerhet, speciellt för mindre barn.  

Det förhindrar barnen från att råka ramla ur när de hoppar. En del skydd sitter längs med kanten på ramen och andra sitter längs med duken. Om skyddsnätet sitter fast i duken, kommer det dock belastas vid varje studs. 

Modell efter behov 

Det finns många olika alternativ när det kommer till modeller på studsmattor. Detta handlar egentligen om vad du och dina barn föredrar. Du kan välja mellan allt ifrån större till mindre modeller och det går även att köpa dem i olika former. Här kan du välja mellan runda och rektangulära som du ställer på marken eller modeller som istället är nedgrävda i marken.  

Köp till en stege 

Om du tänkt köpa en studsmatta som kommer stå ovanpå marken, är det bra om du köper till en stege. Det gör det väldigt enkelt för barnen att kliva upp i den, speciellt för de mindre.  

Köp till ett överdrag 

Att köpa till ett överdrag är ett alternativ, men inget måste. Om du vill att mattan ska hålla längre är det dock bra att investera i ett överdrag. Det hjälper dig att skydda den mot yttre slitage som kan förstöra mattan. Även vädret kan ha en påverkan på mattan, där både sol, vind och regn kan göra den mindre hållbar. Det hjälper även att skydda emot fågelbajs och annat oönskat som kan hamna på mattan.  

Skötsel och förvaring av studsmattan  

Studsmattor behöver inte mycket underhållning, men du bör däremot vara försiktig när du använder den. När du hoppar på studsmattan är det viktigt att alla tar av sig skorna. Grus och annan smuts som fastnar på sulan kan förstöra mattan, vilket gör att den går sönder mycket enklare och risken för hål ökar.  

Redan på hösten och under vintern är det bra om du inte låter den stå ute. Vädret under dessa årstider kan slita mycket på studsmattan och fjädrarna, vilket minskar livslängden. Själva mattan är mycket enkel att ta av och bör förvaras inomhus i exempelvis garaget. Ramen till studsmattan kan däremot stå kvar ute utan problem. Mjuka delar på studsmattan bör även förvaras på ett säkert sätt. 

Olika varianter av studsmattor: 

1. Pinpeak studsmatta inkl. Skyddsnät rektangulär 

Pinepeak studsmatta  är ett perfekt val för dig som letat efter en rektangulär studsmatta. Det är även ett väldigt säkert val då den är försedd med ett skyddsnät. En rektangulär studsmatta brukar uppskattas av många, då den ofta är enklare att placera i trädgården. Detta är en väldigt prisvärd variant i jämförelse med andra liknande studsmattor på marknaden.  

I skyddsnätet har du en dragkedja du öppnar för att kliva in igenom, men glöm inte att stänga den efter dig. Studsmattan rekommenderas för barn från 6 år och uppåt, och den bör endast användas under tillsyn av en vuxen.  

2. BERG favorit regular studsmatta 

BERG favorit regular studsmatta är en klassisk rund studsmatta och är en väldigt säker och stabil modell. Kantskyddet run om studsmattan är väldigt slitstarkt och är gjord utav ett vattenavvisande material.  

Med denna studsmatta medkommer ett skyddsnät som du smidigt kan montera upp, vilket ger dina barn extra säkerhet. Ingången intill studsmattan stänger sig av sig själv och alla stolpar är dessutom vadderade. Studsmattan rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.  

3. Plum Junior Studsmatta 

Plum Junior Studsmatta är ett perfekt alternativ för dig som inte har lika mycket plats i trädgården. Den är även speciellt utformad att användas av yngre barn.

Studsmattan är inte lika hög som många andra studsmattor på marknaden, vilket gör det enklare för mindre barn att ta sig upp. Det höga skyddsnätet runt om hela studsmattan ger ditt barn en garanterad säkerhet och denna studsmatta rekommenderas för barn från 3 år och uppåt.  

Källor: 

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se\studsmatta-trampolin

https://www.testarna.se\studsmatta/

https://barntopplistan.se\basta-studsmattan/

https://ulrikkelund.com/traning/sport/oval-studsmatta-test/

https://alltombarn.nu/basta-studsmattan-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa studsmatta

Jollyroom
Prisjakt
Pricerunner