KÖPGUIDE: Sovpåse (2023) Sover din bebis bättre i sovpåse?

Barnhörnan
pexels lisa fotios 2721581

Ge barnet en behaglig och trygg sömn med hjälp av en sovpåse. I sovpåsen håller barnet en lagom temperatur för ännu bättre sömn, utan risk för att råka kasta bort täcket i sömnen. Det leder även till att man som förälder inte behöver fundera på om barnet är för varmt eller för kallt när det är dags att sova.

Ska barnet dricka flaska innan läggdags? Läs då vårt test om den bästa flaskvärmaren!

Buddy & Hope Sovpåse

Vår vinnare!

card xlarge 1

Jollein Sovpåse 70 cm Snake pale pink avtagbar ärm

Vår premiumvariant

016 548 65344 2430 1

Ergobaby Swaddler

Vår budgetvinnare

520899

Done By Deer Sovpåse Sleepy Friends

Prisvärda och bra!

Vår vinnare: Buddy & Hope Sovpåse

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna sovpåse som har en längd på 83 cm och en bredd på 46 cm är mjuk och behaglig för barnet att bära. Insidan är av 100% bambuviskos och påsen har även en vaddering för att kunna användas utomhus. I midjan finns en resår som hjälper till att stänga in värmen och framsidan är försedd med en praktisk dragkedja.

PREMIUM: Jollein Sovpåse 70 cm Snake pale pink avtagbar ärm

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Sovpåsen från Jollein är designad med avtagbara ärmar för barn som är mer frusna av sig. Materialet är bomull vilket är ett material som andas och är mjuk mot huden. Påsen är 70 cm lång och tål både att tvättas i maskin och att strykas. Ärmarna får påsen att bli ännu mer lik en mjuk och behaglig pyjamas.

MELLAN: Joha Sovpåse i ull

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här sovpåsen från Joha är tillverkad helt i ull vilket ger en behaglig värme för det sovande barnet. Den har hellånga ärmar med mudd i ändarna. Från halsen och ned på bröstet finns praktiska knappar för enklare användning och nedtill finns en dragsko som försluter påsen.

BUDGETVINNAREN: Ergobaby Swaddler

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Detta är en unik sovpåse med en särskild design. Här förs babyns armar in i speciella ärmar som är förslutna och spänns fast runt babys kropp. Detta får babyn att känna en trygghet vilket i sin tur ger en behagligare sömn. Sovpåsen försluts även nedtill som en body där sedan en särskild benpåse kan träs över för extra värme.

MELLAN: Done By Deer Sovpåse Sleepy Friends

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Sovpåsen Sleepy Friends från Done By Deer har en längd på 70 cm och en rymlig nederdel med en bredd på 44,5 cm för extra rörelsefrihet för barnet. Sovpåsen tas enkelt av och på med hjälp av dragkedjan och armhålorna kan justeras i storlek för bättre passform. Påsen kan tvättas i maskin på 40°C.

UTMANARE: Aden + Anais Jungle 1.0 TOG 0-6 m sovpåse

Bästa sovpåsen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En sovpåse som har motiv av olika djur på en botten med lugna färger. Sovpåsen rekommenderas till barn upp till 6 månader och med en maxlängd på 69 cm. Tillverkad av bomullsmuslin för att vara mjuk och skonsam mot den känsliga babyhuden. Designad för inomhusbruk och kan tvättas i 40°C.

FRÅGOR & SVAR

Vad är en sovpåse?

En sovpåse ser till att barnet håller en jämn och behaglig temperatur under hela sovtiden. I och med att sovpåsen är sluten riskerar inte barnet att sparka av sig täcket eller filten i sömnen, vilket är extra tacksam när barnet sover i vagnen utomhus.

Hur används en sovpåse?

Sovpåsen används för små barn med en ålder upp till 6 månader. Placera barnet i sovpåsen och förslut den med den dragkedja eller de knappar som finns. Det finns olika typer av sovpåsar som är lämpade för inomhus- eller utomhusbruk för en skön sömn överallt. Sovpåsen kan även användas som åkpåse för ett hjälpa barnet att hålla värmen under barnvagnspromenaderna.

Varför ska man ha en sovpåse?

Genom att använda en sovpåse behöver man inte fundera på om barnet är för varmt eller för kallt när den sover. Man behöver inte heller vara orolig för att barnet plötsligt börjar frysa för att den har lyckats få av sig sitt täcke eller sin filt i vagnen ute.

Varför är sovpåse så populär?

Sovpåsen har blivit populär genom dess enkelhet. Den är enkel att använda samtidigt som den är praktisk och skapar ett lugn när det kommer till barnets sömn.

Är en sovpåse bra för ens barn?

Det är givetvis individuellt vad ens barn tycker om och det gäller många gånger att prova sig fram. Sovpåsen är dock en trygghet för föräldrarna både vad gäller barnets sovtemperatur men även kvävningsrisken som minskar med en sovpåse.

Sover mitt barn bättre i sovpåse?

Många barn sover bättre i en sovpåse av den enkla anledningen att den behåller en jämn och behaglig temperatur för barnet.