KÖPGUIDE: Skötbord (2023) Vägghängt eller stående skötbord?

Barnhörnan
pexels lisa fotios 2721581

Underlätta blöjbytet med ett smidigt och stabilt skötbord, antingen ett ståendes, vägghängt eller ett skötbord som går att fälla ihop. De flesta skötbord rymmer en hel del förvaring vilket gör att du alltid har allt du behöver nära till hands under blöjbytet och behöver inte lämna ditt barn utan uppsikt.

Ska barnet dricka flaska innan läggdags? Läs då vårt test om den bästa flaskvärmaren!

Troll Royal Skötbyrå

Vår vinnare!

142593344 origpic e3eeb4

Gålö Väggmonterat Skötbord

Vår premiumvariant

card xlarge

JLY Essential Skötbord

Vår budgetvinnare

KM403 WHITE 2202 1

JLY Dream Skötbord Med Förvaring

Prisvärd och bra!

Vår vinnare: Troll Royal Skötbyrå (Grå) 

Bästa skötbordet

Bästa pris hittar du hos:

Skötbordet från Troll är både praktiskt och blir till en snygg möbel i hemmet med sin härligt gråa nyans och stilrena design. Bordet har en bekväm arbetshöjd på 96,8 cm, bredden är 93,6 cm och djupet på skötdelen är 52 cm. Det finns gott om förvaring i bordet då underdelen består i ett skåp och tre lådor. Tack vare att den övre delen, själva skötbordet, är avtagbart kan man fortsätta använda underdelen som en förvaringsmöbel i flera år.

PREMIUM: Väggskötbord Gålö Vit

Bästa skötbordet

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Fäll enkelt ut det vägghängda skötbordet Gålö när det är dags för blöjbyten för att få en rymlig och bekväm yta att byta blöjor på. Skötytan har en längd på 75 cm och en bredd på 59 cm. När det inte används blir det till ett diskret skåp på väggen. Skötbordet är tillverkat i björk, vilket är ett tåligt träslag, och målat i vitt. Det vägghängda skötbordet kan användas av barn upp till 15 kg.

MELLAN: JLY Dream Skötbord Med Förvaring

Bästa skötbordet

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Detta är ett skötbord med en luftig och diskret design i vitt som smälter in i de flesta hem. Skötdelen är omringad av 12,5 cm höga kanter på sidorna och en gavel som är 21 cm hög, allt för att minimera risken att ditt barn faller ned från bordet. Direkt under skötdelen finns det en utdragbar låda som är optimal att förvara salvor och krämer. Under lådan finns sedan ytterligare två hyllplan för möjlighet till ännu mer förvaring. Höjden på skötbordet är 92 cm, bredd 58 cm och djup 71 cm.

BUDGETVINNAREN: JLY Essential Skötbord

Bästa skötbordet

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Essential skötbord är tillverkad i en enkel design av vitmålat trä. Det översta hallplaner har en ram av låga kanter så att skötbädden ligger still under användning. Undertill finns det ett stort hyllplan som rymmer nödvändiga tillbehör som behövs för att förenkla skötsel och blöjbyte. Bordet är 87 cm högt, 68,5 cm långt och 56 cm brett.

MELLAN: Vikbar Tornö Skötbord

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Tornö skötbord är det perfekta skötbordet att ta med sig på resan då det enkelt kan fällas ihop. Det är även praktiskt om man har ett mindre badrum och bara önskar ta fram skötbordet när det ska användas för att sedan kunna ställa undan det. Skötytan är 73 x 41 cm och omringas av höga kanter för extra säkerhet. På sidan hänger en praktisk förvaringsficka för salvor, våtservetter och andra tillbehör. Nedtill finns ett hyllplan att lägga till exempel blöjor på.

FRÅGOR & SVAR

Hur länge använder man skötbord?

Hur länge man använder ett skötbord varierar och beror mycket på hur du som förälder vill ha det. En del familjer använder skötbord så länge som barnet använder blöja medan andra så småningom går över till att byta böljor ståendes när barnet är så pass gammal att det går bra att stå stadigt själv. Det finns därför inga rätt eller fel på hur länge man ska använda skötbordet det kan vara allt upp till att barnet är 8 månader till att det är 2 år.

Vad behövs till ett skötbord?

För att skötbordet ska vara en trevlig plats för ditt barn att ligga på behöver man ha en skötbädd. Detta är en särskild dyna som är enkel att rengöra men som samtidigt är mjuk och bekväm för ditt barn. Det kan även vara trevligt med en spelande mobil som hänger ovanför så att barnet har någonting att titta på när de ligger på rygg. Fyll sedan de olika facken och förvaringsplatserna på skötbordet med våtservetter, salvor, oljor, blöjor, handdukar, extra nappar så att det alltid finns nära till hands och eventuellt en kroppstermometer, nässug och en pysventil.

Ska man ha ett vägghängt skötbord?

Ett vägghängt skötbord kan vara lösningen om man har ont om golvyta för att kunna placera ett stående skötbord. Det vägghängda kan sättas upp var som helst och kan likaväl även ställas på ett bord eller en bänk. När skötbordet inte används fälls det enkelt ihop och blir till ett diskret skåp. Om det skruvas upp på väggen är det viktigt att kontrollera vad det är för väggmaterial och välja både skruv och plugg som är anpassade för det materialet. Det sista man vill är att skötbordet släpper från sin anordning.

Kan man fästa för mobiler till skötbord?

Att fästa mobiler på skötbordet går bra och är även någonting som rekommenderas. På så sätt kan blöjbytet bli en trevlig upplevelse för ditt barn som kan titta på intressanta figurer ovanför och lyssna på en lugnande melodi. Många barn kan tycka det är obehagligt och jobbigt att ligga på skötbordet och då kan mobilen vara en uppskattad lösning.

Är en sovpåse bra för ens barn?

Det är givetvis individuellt vad ens barn tycker om och det gäller många gånger att prova sig fram. Sovpåsen är dock en trygghet för föräldrarna både vad gäller barnets sovtemperatur men även kvävningsrisken som minskar med en sovpåse.

Sover mitt barn bättre i sovpåse?

Många barn sover bättre i en sovpåse av den enkla anledningen att den behåller en jämn och behaglig temperatur för barnet.