Köpguide myspöl – En säker och skön viloplats för din bebis! 

Köpguide myspöl

En myspöl är en plats för din bebis där hen kan ligga säkert, likt ett babynest som gör vardagen lättare för småbarnsföräldrar. Med dess höga kanter skyddas din bebis från att tippa över myspölen och det blir därför en säker och skön sovplats. Vad bör du ha i åtanke när du ska köpa myspöl och vad för olika sorter finns det på marknaden?  

Innehållsförteckning

Vad är en myspöl? 

En myspöl liknar ett babynest, men är större och rymligare  där ditt barn både kan vila, leka eller titta på film. Ytan på myspölen är så pass stor att ditt barn kan växa i det och användas under en längre tid än vad du kan med ett babynest. Kanterna på myspölen är dessutom högre, vilket gör att din bebis är säkrare och du har även många olika storlekar du kan välja mellan. 

Myspölens största användningsområde är att vara en plats för din bebis att slappna av och ha det mysigt i. Din bebis kan även ha myspölen som en plats att titta på film eller bläddra i böcker, samt ha en skön vilostund. Myspölen är praktisk för föräldrar att investera i då du kan ta tag i vardagliga sysslor medan du har din bebis precis intill på ett bekvämt och säkert sätt.    

När kan man börja använda en myspöl? 

En myspöl kan börja användas redan när du får hem din bebis efter förlossningen. En del väljer även att låta sin nyfödda bebis sova i en myspöl den första tiden som ett säkrare och tryggare sätt att sova på än i en spjälsäng som annars är vanligt när barnet är nyfött. 

Funktioner du bör ha i åtanke inför köp

När du ska välja mellan olika myspölar finns det en hel del du behöver ha i åtanke. Detta är bland annat saker som storlek, material, kanter och förvaring. Beroende på hur mycket plats du har att tillvara så kommer det även påverka hur stor myspöl du bör köpa till ditt hem. Det finns ett flertal olika fördelar med en myspöl och det är en investering du kan ha nytta av i flera år. 

Storlek 

Det finns ett flertal olika storlekar av myspölar på marknaden som du kan välja mellan beroende på hur mycket plats du väljer att den får ta. Här gäller det att tänka på att störst inte alltid betyder bäst. Bor du mindre kan det vara svårt att ha myspölen framme hela tiden om den är väldigt stor och om du vill ställa undan den behöver du tillräckligt med plats för förvaring. Det kan bli kämpigt att försöka förvara den i en garderob eller klädkammare då den inte går att göra mindre. 

Köp därför en myspöl i passande storlek, men om du vill att ditt barn ska kunna växa i din myspöl, så köp gärna en lite större storlek så ditt barn får gott om plats att ha det mysigt på.  

Material 

Material på din myspöl är även viktigt för bekvämligheten. Här bör du se till att myspölen är gjord av ett mjukt material av exempelvis bomull som fortfarande är stabilt, med mjuka och höga kanter så ditt barn kan sitta upp utan att riskera att falla ur. Många myspölar har även vadderad botten för ett varmare och skönare underlag och handtag för att du både ska få en bekväm och lättransporterad produkt. 

Se till att materialet är skonsamt mot ditt barn så du inte riskerar att materialet kliar mot kroppen eller är för hårt. En smart funktion att titta efter är ifall yttertyget är avtagbart för en enkel rengöring av din myspöl. 

Kanter 

Kanterna på en myspöl bör vara tjocka, stabila och mjuka. Fyllningen i kanterna på en myspöl brukar i regel vara gjorda av fibervadd och styrolitkulor som ger bra stöd och ökar tryggheten. Se även till att kanterna är så pass höga på myspölen att risken minskar att ditt barn ska kunna rulla över till golvet.