KÖPGUIDE: Cykelvagn (2023) Ut på tur i en bra cykelvagn!

morgane le breton Ji X8nI0V0s unsplash
morgane le breton Ji X8nI0V0s unsplash

Använd en cykelvagn för att enkelt kunna transportera barnen eller låta de följa med i den aktiva vardagen med cykling, löpning eller skidåkning. En cykelvagn har många användningsområden och är mycket enkel att använda samtidigt som den är bekväm för barnen att åka i.

Glöm inte att läsa om den bästa GPS-Klockan för barn just nu, så du har koll på ditt barn!

Thule Coaster XT Cykelvagn blå

Vår vinnare!

Thule Chariot Cougar1 cykelvagn ink cykelkit

Vår premiumvariant

North 13.5 Roadster cykelvagn

En populär cykelvagn

North 13.5 Speeder 2 cykelvagn

En prisvärd och bra cykelvagn

Vår vinnare: Thule Coaster XT Cykelvagn blå

Bästa cykelvagnen

Bästa pris hittar du hos:

Coaster XT Cykelvagn förvandlas enkelt till en vanlig barnvagn vid behov för ökad användning. Vagnen rymmer två barn med en maxvikt på 45 kg. Barnen spänns fast med varsitt fempunktsbälte för högsta säkerhet. Bakom sittplatserna finns ett rymligt förvaringsfack. Promenadhandtaget kan justeras i höjd vid behov. Vagnen är utrustad med reflexer både i fram och bak samt i hjulens ekrar.

PREMIUM: Thule Chariot Cougar1 cykelvagn ink cykelkit

Bästa cykelvagnen

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Thule Chariot Cougar1 är så mycket mer än bara en cykelvagn. Denna vagn kan användas vid både promenader och jogging samt vid längdskidåkning, allt för att smidigt kunna ta med barnen i den aktiva vardagen. Vagnen har plats för 1 barn och det ingår bekvämligheter så som regnskydd, solskydd och myggnät. Sätet är vadderat för ännu högre komfort. Den har även tillbehör så som lampa, flagga och förvaringsmöjligheter.

BUDGETVINNAREN: North 13.5 Roadster cykelvagn

Bästa pris hittar du hos:

Det stabila chassit tillverkat av aluminium gör att vagnen har en nätt vikt vilket uppskattas vid såväl cykling som vid promenader. Vagnen har plats för två barn mellan åldrarna 1-4 år och klarar en maxvikt på totalt 40 kg. Barnen spänns fast med de justerbara säkerhetsselarna som ingår. Det medföljer även regnskydd som har god ventilation och fönster. Allt du behöver för att montera den på cykeln ingår samt ett roterbart framhjul. Det finns även reflexer och flagga till vagnen som ökar säkerheten när mörkret har fallit.

POPULÄR: North 13.5 Speeder 2 cykelvagn

Bästa cykelvagnen

Bästa pris hittar du hos:

Cykelvagnen Speeder 2 är en multifunktionell vagn som har plats för ett eller två barn. Vagnen kan, förutom vid cykling, enkelt anpassas för att användas på promenaderna, joggingturerna eller vid längdskidåkningen. Denna cykelvagn är byggd på ett aluminiumchassi och har lufthjul på 20″. Det medföljer en flagga för ökad synligheter och det är reflexer monterade runtom hela vagnen. Barnen kan njuta av en bekväm åktur med gott om benutrymme och mjuka kuddar samtidigt som de sitter säkert med säkerhetsselarna.

MELLAN: Hamax Traveller Cykelvagn

Bästa pris hittar du hos:

Cykelvagnen från Hamax kan enkelt kopplas på cykeln eller användas som en vanlig barnvagn. Med sin nätta vikt på ca 13 kg är den även smidig att använda för att ta med barnen på löprundan. Vagnen rymmer två barn som spänns fast med varsitt trepunktsbälte för bästa säkerhet. När vagnen inte används fälls den enkelt ihop för att ta mindre plats i förrådet. Rekommenderas till barn från 6 månader och som har en maxvikt på 45 kg.

FRÅGOR & SVAR

När kan man åka med sina barn i cykelvagn?

En cykelvagn är det perfekta alternativet för miljövänlig transport oavsett vart man ska åka. Med cykelvagnen kan man skjutsa barnen till förskola och skola utan att drabbas av rusningstrafiken på morgonen, cykelvagnen kan även användas när man ska åka och hälsa på vänner och bekanta som bor inom cykelavstånd.

Hur fäster man en cykelvagn?

Cykelvagnen fästes vid navet på cykelns bakre hjul. Exakt hur cykelvagnen fästes varierar mellan olika modeller och märken. Läs bruksanvisningen noggrant och använd de medföljande verktygen och tillbehören.

Vilken cykelvagn passar mig?

Vilken cykelvagn som passar dig beror dels på om du behöver ha plats för ett eller två barn, då alla vagnar inte rymmer två. Därefter behöver du fundera på vad dina behov är, om du enbart är ute efter en cykelvagn eller om det även är viktigt att kunna använda vagnen vid andra aktiviteter så som promenader eller längdskidåkning.

Hur stora ska barnen vara när de åker cykelvagn?

Hur stora barnen behöver vara för att sitta säkert i vagnen beror en del på vilken modell av cykelvagn som man har valt. Det är därför viktigt att läsa ordentligt om den modell som man är intresserad av så att den fungerar till det barn som man har. En del märken rekommenderas till barn från 6 månader medan andra rekommenderas från 1 år. Förutom åldern behöver man även ha koll på vilken maxvikt som vagnen klarar, det kan variera med allt från en maxvikt på 22 kg till en maxvikt på 45 kg. En del modeller ger sina rekommendationer utifrån barnets längd.