KÖPGUIDE: KICKBIKE (2023) Full fart med en kickbike

pexels brett sayles 2425569
pexels brett sayles 2425569

Med en kickbike kan ditt barn susa fram längs gatorna och snabbt ta sig från punkt A till punk B. Eller så kan ditt barn åka freestyle och träna på att göra coola tricks. Oavsett vilket så kommer ditt barn garanterat uppskatta sin kickbike och kunna åka tillsammans med sina vänner.

Om du är ute efter att åka freestyle och träna på häftiga tricks passar modellen Madd Gear Sparkcykel Carve Pro X perfekt om man är nybörjare. Har man däremot tränat på tricks ett tag och vill börja öva på mer avancerade stunt så fungerar modellen Impulse Sparkcykel. Vill man istället använda sin kickbike som ett transportmedel och färdas på cykelvägar är Scooter Stunt Action sparkcykeln du söker.

Glöm inte att läsa om den bästa GPS-Klockan för barn just nu, så du har koll på ditt barn när denne åker kickbike och du inte är med! 

Vår vinnare: Madd Gear Sparkcykel Carve Pro X

Bästa kickbike för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Pro X sparkcykel är perfekt att börja åka med för nybörjaren som vill prova på freestyle. Sparkcykeln har en nätt vikt på 3,35 kilo, tack vare konstruktionen i aluminium, och den har en storlek som passar för barn från åtta år och uppåt. Designen går i svart och rött i både sparkcykelns hjul, handtag och deck vilket ger den ett coolt utseende.

För den vane: Impulse Sparkcykel

bästa kickbiken för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

För åkaren som redan är bekant med freestyle och är trygg i sin åkning finns sparkcykeln Impulse. Cykeln går i färgen svart med limegröna hjul och detaljer. Sparkcykelns deck har en bredd på 11 cm och är tillverkad av aluminium som är försedd med halkskydd och styret är tillverkat av stål, både deck och styre är anodiserade legerade för en bättre upplevelse. Även hjulen är legerade och har en storlek om 100 millimeter. Sparkcykeln rekommenderas från 5 år.

BUDGETVINNAREN: Stamp Sparkcykel Skids Control Military

Bästa kickbiken för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med en svart styrstång, svarta hjul och grönt deck med militärmönster blir denna sparkcykel riktigt häftig. Sparkcykeln har en konstruktion som är tillverkad av stål som gör den extra stabil under åkturen. Handtagen är försedda med greppvänligt gummi och plattformen har ett bra halkskydd. Hjulen är på 100 mm i diameter och är försedda med ABEC 5-kullager för extra bra rull. Denna kickbike rekommenderas från 8 år och lämpar sig till åkare som vill börja öva på tricks.

POPULÄR: STIGA Trick Scooter Hood

Bästa kickbike för barn

Bästa pris hittar du hos:

STIGA har tillverkat en cool kickbike för freestyleåkning som lämpar sig till den erfarne åkaren. De ekrade hjulen har en diameter på 100 mm och är försedda med ABEC 9-kullager. Deck och gaffel är ihopsvetsade för en stabilare åkning vilket krävs när man ska göra avancerade tricks. Kickbikens färger är genomgående svart med orange detaljer på ekrar, deckets halkskydd och på styrstången. Styret är försett med gummihandtag som ger extra bra grepp under åkningen.

FÖR DE YNGRE: Scooter Stunt Action

kickbike bäst i test

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En kickbike som lämpar sig för åkning på plant underlag och asfalt. Stunt Action har en kraftig konstruktion som består av aluminium och stål som tillsammans klarar en belastning på upp till 100 kg. De svarta handtagen är extra greppvänliga med det något tjockare BMX-greppet och decket har ett halkskydd i ett häftigt mönster. Hjulens ekrar är silverfärgade och på framgaffeln finns det detaljer av limegrönt. På bakhjulet finns en stabil fotbroms som är enkel att använda. Rekommenderas från 5 år.

PREMIUM: Ethic Artefact v2 Trick Sparkcykel Rainbow

bästa kickbike för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Detta är den uppdaterade versionen av den populära sparkcykeln Ethic Artefact. I jämförelse med den första versionen är denna snäppet lättare då det förstärkta decket nu är i aluminium. Sparkcykeln lämpar sig för de åkare som redan med säkerhet manövrerar en kickbike då den är avancerad och mycket teknisk. Deckets längd är 54 cm och bredden uppmäter 11,6 cm. Hjulen har en diameter på 110 mm och på bakhjulet finns en broms i silikon för säkrare inbromsning. Färgen är svart med undantag för hjulens nav som är multifärgade.

UTMANARE: Longway Metro 2K19 Trick Sparkcykel Full Neochrome

Bästa kickbike för barn

Bästa pris hittar du hos:

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med en konstruktion som till mestadels består av aluminum blir Longway Metro sparkcykel lätt att hantera med en vikt på ynka 3,38 kg. Denna sparkcykel passar de som har åkt kickbike förut men som fortfarande är nybörjare på tricks och nu vill prova det ännu mer. Designen är multifärgad med svarta handtag och svarta hjul med en hårdhet på 88A. Decket har en längd på 50 cm och en bredd på 11 cm, ytan är försedd med halkskydd för bästa grepp.

FRÅGOR & SVAR

Vilken kickbike är bäst?

Beroende på hur avancerad åkning du eftersträvar och vilken kunskapsnivå som du själv befinner dig på så finns det olika modeller som är bäst för just ditt ändamål.
För nybörjaren är Stamp Sparkcykel Skids Control Military en riktigt bra kickbike. Den är stabil att åka på vilket är perfekt när man precis vill börja träna på tricks och freestyle.
För åkaren på medelnivå är Longway Metro 2K19 Trick Sparkcykel Full Neochrome ett bra alternativ som tillåter mer avancerade trick men fortfarande är en lätthanterlig kickbike.
För den avancerade åkaren som redan är duktig på tricks rekommenderas Ethic Artefact v2 Trick Sparkcykel Rainbow som är mycket tekniskt avancerad.

Vilken kickbike passar mig?

Vilken kickbike som passar just dig beror på vad du vill göra och vilken kunskapsnivå du är på. 

Vad ska man tänka på när man köper en kickbike för barn?

Det viktigaste att tänka på när man ska köpa en kickbike till sitt barn är att köpa en som är anpassad till barnets kunskap. Det finns många sparkcyklar på marknaden idag och de är alla designade och anpassade för olika kunskapsnivåer och åkstilar. Om man köper en kickbike som är för avancerad ökar olycks- och skaderisken markant.

Behöver man skydd när man åker kickbike?

Ja, man behöver skydd när man åker kickbike. Den skyddsutrustning som rekommenderas är en hjälm, armbågsskydd, knäskydd och handledsskydd som alla skyddar vid ett eventuellt fall. Särskilt viktigt är det med skyddsutrustning om man vill öva på att göra tricks då olycksrisken är högre. Skydden sätts enkelt på och kan i regel justeras med kardborre för optimal passform.

Vad kostar en kickbike?

En kickbike kan variera kraftigt i pris, något som styrs av sparkcykelns svårighetsgrad, materialval och extra funktioner. Till nybörjaren kan man hitta en bra kickbike för runt 7-800kr medan de mer avancerade går på några tusenlappar.