KÖPGUIDE: HOPPGUNGA FÖR BARN (2021) Hjälp ditt barn med dennes grovmotorik

ANNONS

Safekid

En hoppgunga är ett enkelt och roligt sätt att aktivera ditt barn i hemmet. Det är också en möjlighet för dig som förälder att få händerna fria för en liten stund. Idag finns det en mängd olika hoppgungor på marknaden. Här rankar vi våra fem favoriter på marknaden

Missa inte att läsa vårt test om bästa GPS-klockan för barn. 

Skip Hop Explore & More Hoppgunga

BÄST I TEST!

Bästa hoppgungan

Beemoo Hoppgunga

Prisvärd och billig hoppgunga

Bästa hoppgungan

Blidö Hoppgunga

En populär hoppgunga

MELLAN: Hauck Jump Hoppgunga

Enkel att använda

BÄST I TEST: Skip Hop Explore & More Hoppgunga

Bästa hoppgungan

Detta är en hoppgunga i den lite dyrare prisklassen men den är väl värd pengarna. Själva sittdelen roterar i 360 grader så ditt barn kan följa med i allt som händer. Dessutom sitter det flera utvecklande leksaker på gungan som roar ditt barn.

Gungan spelar musik och ljud och varje gång ditt barn har gjort 100 hopp kommer det att få glada applåder. Det är en gunga som har allt med andra ord

PRISVÄRD: Beemoo Hoppgunga

Bästa hoppgungan

En snygg och prisvärd hoppgunga som garanterat kommer att bli en favorit i hemmet. Barnet lär sig träna både kondition och koordination samtidigt som det har väldigt kul.

Själva sittdelen är tillverkad i bomull vilket är skonsamt mot din bebis hud. Gungan sätts fast i dörrkarmen med hjälp av den medföljande säkerhetsanordningen.

POPULÄR: Blidö Hoppgunga

Bästa hoppgungan

Nummer tre på vår lista är denna snygga modell från Blidö. Den hjälper din bebis att få mer styrka i kroppen och går att använda tills bebisen är 12 månader. Själva överdraget är tillverkat i polyester och går att tvätta vid behov. Man bör inte använda en hoppgunga efter att barnet kan gå och stå.

Denna modell går att hänga både i dörrkarmen och i taket om du använder krokar. Gungan kommer i flera olika färger så du kan välja det du tycker passar bäst för ditt barn.

MELLAN: Hauck Jump Hoppgunga

Bästa hoppgungan

Denna hoppgunga är både rolig och funktionell och har ett litet bord framför sitsen vilket är väldigt praktiskt. Den kan enkelt justeras i höjd allt eftersom ditt barn växer. Modellen rekommenderas mellan 6-12 kilo så den kan användas till ditt barn är cirka 1 år. Priset ligger på cirka 400 kronor vilket står sig bra i konkurrensen.

Det är en neutralt designad gunga som passar i de flesta hem. Glöm inte att alltid ha ditt barn under uppsikt samtidigt som det sitter i gungan för att förhindra olyckor.

BILLIG: Kaxholmen Hoppgunga

Bästa hoppgungan

Denna snygga och simpla gunga är perfekt för koordinationsträning. Gungan är väldigt skön för ditt barn att sitta i eftersom den är tillverkad i ett skönt bomullstyg. Denna modell sätts i dörrkarmen med hjälp av en karmsax vilket är praktiskt och smidigt.

En säkerhetslina medföljer vid köp. Tänk på att kontrollera denna med jämna mellanrum för att säkerhetsställa att gungan fortfarande är säker för ditt barn. Gungan klarar upp till 12 kilo och kommer i en neutral grå färg som passar de flesta. Den går givetvis även att tvätta om det någon gång skulle behövas.

FRÅGOR & SVAR

Vad är en hoppgunga?

En hoppgunga är en gunga för ditt barn, som är till för att utveckla ditt barns grovmotorik, så att denne får hjälp med att krypa alternativt att börja gå. Det är ett perfekt komplement för att få både ditt barn att träna men samtidigt ha roligt. 

Vid vilken ålder kan man börja använda en hoppgunga? 

Det är så klart väldigt individuellt, men det ska vara i samband med att de har en stark nacke och bra motorik, så att de orkar hålla uppe sig själva. Så mellan 4-12 månader är vad vi rekommenderar. 

Vad kostar en hoppgunga?

Det är så klart väldigt varierande, men de kostar från 299 och upp emot tusenlappen.

Vilken hoppgunga är bäst i test?

Den som vi har valt ut som bäst i test är hoppgungan från Skip Hop, nämligen deras Skip Hop Explore & More.

Hur fäster man en hoppgunga?

Väldigt varierande, men det vanligaste är att man fäster de i en dörrkarm.