Duplotåg – Barnens Lego favorit!

Duplotåg

Lego är någonting många barn tycker om att pyssla med. Däremot kan de små klossarna vara för små för mindre barn. Duplo är en serie av Lego i större klossar vilket gör det möjligt för de mindre barnen att även leka med lego.  

En favorit hos Duplo är Duplotåg, så för tågälskaren passar detta perfekt. Här kan ditt barn bygga ihop och isär sina Duplotåg i timmar. Här nedan tänkte vi kika lite närmare på Duplotåg och vad de kan göra för ditt barn! 

Vad är duplotåg? 

Duplo är en serie som skapats av Lego. Skillnaden mellan vanlig lego och Duplo är att deras klossar är dubbelt så stora som vanliga legoklossar. Duplo har även en serie med olika typer av duplotåg. Med dessa tåg får ditt barn lära som om programmering, färger och problemlösning och självklart ha roligt samtidigt.  

Ditt barn får bygga ihop tåg och tågräls vilket är mycket lärorikt. Ditt barn får även kontrollera tågen och bestämma själv om de ska åka fram eller bak och när det ska stanna. Det finns många olika typer av varianter, både större och mindre. Du har alltså en hel del att välja bland! 

Varför Duplo? 

Duplo är en stor hjälp när det kommer till ditt barns utveckling. Ditt barn får skapa och använda fantasin en hel del och Duplo kan börja användas av barn redan från 1,5 år och uppåt. Dessa klossar är helt säkra att låta mindre barn leka med. Du behöver alltså inte oroa dig över att någon liten legobit ska råka sväljas. Alla Duplos klossar är även speciellt utformade för att passa perfekt i en mindre hand och de är mycket enkla att sätta ihop och ta isär.  

Duplo är något ditt barn kan roa sig med i timmar. Du kommer bli förvånad över vad de färgglada klossarna kan bilda och hur många olika motiv du har att välja bland när det kommer till Lego duplo.

Hur rengör jag Duplo? 

När barn leker med leksaker är det inte ovanligt att de blir lite kladdiga och smutsiga. Duplo klossar går att rengöra på ett väldigt smidigt sätt. Ha dock i åtanke att inte diska klossarna i diskmaskinen eller tvättmaskinen. Delarna går istället utmärkt att diskas förhand.

Det kan du göra med diskmedel men se till att skölja av klossarna noga efteråt. Det finns många Duplotåg att välja mellan och vi har samlat ihop våra två favoriter nedan! 

Lego Duplo Town Godståg 

Lego Duplo Town är ett mycket roligt Duplo set med flera olika tillbehör. Godståget i detta Duplo set är försedd med Push & Go. Detta gör det mycket enklare för ditt barn att leka med duplo tåget. Du kan enkelt köra fram och bak men också stoppa det med handen.

Någonting som gör detta tåg ännu roligare är att det både lyser och tutar. Här får du med en kapten, handelsman och många andra tillbehör. Detta lego rekommenderas för barn från 2-5 år.  

Lego Duplo Ångtåg 

Lego Duplo Ångtåg är ett tåg som låter ditt barn kontrollera och leka på ett smidigt sätt. Du kan enkelt knuffa tåget fram eller bak och stanna det genom att bara sätta handen på det. Förutom ett tåg så får du även med andra tillbehör som en station, koltippsvagn, 2 duplofigurer och djur.  

Hjälp ditt barn att placera ut de olika actionklossarna och sedan ger tåget automatiskt instruktioner exempelvis om de ska byta räls, stanna, backa med mera. De kan även få tåget att tuta, tanka och tända och släcka lampor. Med detta kommer fantasin flöda. Detta set rekommenderas för barn från 2-5 år gamla.