Köpguide: Bästa fodrade stövlarna för barn

Bästa fodrade stövlarna för barn
1. Viking Ultra 2.0 Vinterstövel2. Tretorn Gränna Vinter3. Gummistövlar Kavat Gimo
Viking Ultra 2.0 VinterstövelTretorn Gränna VinterGummistövlar Kavat Gimo

Bästa fodrade stövlarna för barn – Att ha det varmt om fötterna när det är kallt eller slaskigt ute är något vi alla tycker om.  Att behöva hänga upp ditt barns blöta strumpor på elementet är inte något man längtar efter att göra efter en lång arbetsdag.  Ett par fodrade stövlar håller ditt barns fötter torra under en regnig dag med lek och rusk.

Det finns väldigt många olika stövlar att välja bland som kommer i många olika modeller, prisklasser  och designer. Det kan därför vara väldigt svårt att välja så här nedan kommer några tips och förslag på fodrade stövlar som kan passa ditt barns behov perfekt!

Topp 3 fodrade stövlar för barn 2022

1. Vår vinnare! Viking Ultra 2.0 Vinterstövel

 • Håller upp till –20 grader
 • Varmfodrad
 • 100% PVC-fri
 • Sula med bra grepp

Viking Ultra 2.0 Vinterstövel är en vinterstövel med foder. Norska märket Viking är ett mycket omtalat varumärke med högt fokus på skor med mycket bra kvalitet och som har vattentäta egenskaper.  Modellen kommer i många olika storlekar och färger. En perfekt stövel som funkar i alla typer av väder och är dessutom väldigt prisvärda.

Viking Ultra är ett par varmfodrade stövlar som håller sig varma upp emot –20 grader, då Ultra är tillverkade av ett helt PVC-fritt material med väldigt många luft bubblor som resulterar i en väldigt bra isolering. Fodret är en typ av ullblandning och stöveln har en stabil sula som ger ett stadigt grepp på alla underlag. Det finns även ett stort utrymme för tårna vilket gör dom bekväma och lätta att ha på sig och snabbt ta av och på.

För närvarande kan vi inte visa några priser.

2. Tretorn Gränna Vinter (Blackberry) – God passform!

 • Vattentäta
 • Varmfodrad med fleece
 • Sula med bra grepp
 • Justerbara snölås med elastisk dragsko

Tretorn Gränna Vinter (Blackberry) passar i alla olika typer av väder. Tretorn har ett stort utbud av stövlar med hög kvalitet. Stöveln kommer i många olika storlekar och modellen kommer i en fin design med färg och ränder. Den här stöveln håller dina fötter varma och torra under alla årstider utan att du behöver använda en extra socka.

Det finns justerbara nylonmuddar på stöveln och en riktigt stadig sula som håller ett bra grepp på slaskigt underlag.  De finns att köpa för ett väldigt bra pris och gör ett under för ditt barns utomhuslek.

3. Gummistövlar Kavat Gimo Svart – Perfekta året om!

 • Fri ifrån fluorkarboner
 • Tvättbar i maskinen 30˚
 • Värmande ullfoder
 • PVC-fri

Gummistövlar Kavat Gimo Svart är en fodrad stövel ifrån Polarn och Pyret. Denna stövel är tillverkad utav återvinningsbart SEBS gummi som är både PVC-fritt och väldigt lätt. Ullmixfodret är urtagbart, vilket gör det mycket enklare för stöveln att torka i rumstemperatur. Med tanke på att fodret är uttagbart går det lika bra att använda stöveln på vintern och lika så på sommaren. Det ger stöveln en längre användningstid och det tillsammans med tanke på hur slittålig stöveln är gör Kavat Gimo mycket prisvärd.

Det går att tvätta stöveln på 30 grader i tvättmaskinen men då rekommenderas det att du tar ur ullen då det finns en risk för att den krymper. När fodret är helt torrt kan det sättas tillbaka i stöveln igen. Då gummi är ett material som inte andas är det viktigt att det får torka emellan användningarna.

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Tre vanliga frågor om fodrade stövlar för barn:

Varför ska du välja ett par fodrade stövlar?

Fodrade stövlar är perfekt att använda under vintern och hösten när det är mycket kallt och slaskigt ute. Det kan vara bra att redan börja använda stövlarna på hösten när temperaturen sjunker till under + 10 grader.
Att hålla fötterna varma är viktigt och framförallt för barns välmående och när vi går in i kallare tider. Den absolut mest praktiska skon när det är blött och slaskigt ute är en fodrad gummistövel. De kallas ofta för allvädersstövlar eftersom dom är väldigt anpassbara och lätta att använda i alla olika sorters väder. Om det är ett par skor som är ett måste här i Sverige, är det definitivt ett par fodrade stövlar!

Fungerar det att använda fodrade stövlar under hela vintern?

Många modeller finns tillgängliga att kunna använda även under de kallaste vintermånaderna. En del modeller har ett något tunnare foder och i de fallen kan det vara bra att använda en extra tjock socka så att värmen behålls. Om det är riktigt kallt ute och inte så blött så funkar det bra att använda ett par tjocka vinterstövlar som verkligen håller värmen under lek och bus i snön.

Vilken storlek ska mitt barn ha på sina stövlar?

När det kommer till fodrade stövlar så kan det vara bra med lite extra utrymme i skon med tanke på att barnens fötter växer och det sista man vill är att gå runt med trånga skor. Det betyder att du kan testa köpa ett par stövlar med cirka 15 millimeter större bredd. Ungefär en storlek större än vad du har på ett par vanliga sneakers. En annan bra grej är att du enkelt kan fylla upp skon med en extra tjock sula eller ett par strumpor.
Ett litet knep för att mäta barnets skostorlek är att rita av foten på ett papper och sedan mäta från häl till tå. Då kan du enkelt hitta rätt storlek hos din återförsäljares storleksguide och stöveln kommer passa perfekt till ditt barns exakta fotlängd.

Källor:

https://alltombarn.nu/basta-allvadersstovlarna/

https://www.testfakta.se/sv/foraldrar-barn/article/varens-basta-barnstovlar

Vi har jämfört fodrade stövlar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Babyshop
Jollyroom
med flera