Bästa elbil för barn 2022 – Underhållande och lärorikt för ditt barn!

Bästa elbil för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa elbil för barn 2022 – Har ditt barn ett stort intresse av bilar eller fordon av olika slag? Det är aldrig för tidigt att lära ditt barn kontroll av fordon och en elbil som är särskilt designad för små barn är därmed ett perfekt val.  

Utbudet av modeller som du kan välja mellan har fullkomligt exploderat på senaste tiden och oavsett vilket varumärke eller bilmodell som ditt barn är lite extra fascinerad av så finns det ett passande val. På vår topplista listar vi tre utmärkande elbilar för barn som inte är en alltför kostsam investering. Vilken kommer ditt barn att fastna för? 

Topp tre elbilar bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Volvo XC90 Kinetic 

 • Finns i flera färger 
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år 
 • Inbyggd volymknapp 
 • Kapacitet: 2 barn 

Kikar man på andra topplistor så är det framförallt en elbil för barn som är en gemensam vinnare, Volvos XC90 Kinetic som kan användas från 3 års ålder. Bilens design och utformning, samt att den finns tillgänglig i flera olika färger gör den till ett bra val för de flesta barn som älskar klassiska bilar. 

Volvo har också adderat flera smarta tillägg som gör användningen mer personlig och rolig. Tack vare inbyggd volymknapp kan ditt barn lyssna på musik och både batteri och laddare ingår, så att du alltid kan säkerställa att fordonet är fulladdat. Överraska ditt barn på födelsedagen med en elbil som sedan garanterat kommer användas frekvent.  

2.  Lamborghini Vision Gran Turismo – Det lite sportigare valet! 

 • Laddbart batteri 
 • God fjädring 
 • Maximal kapacitet: 30 kilo 
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år 

Med denna lite sportiga elbil Vision Gran Turismo från varumärket Lamborghini så kan ditt barn åka lyxigt och bekvämt. Samtliga hjul har försetts med ett utvecklat fjädringssystem och batteriet är laddbart och därmed ett miljövänligt val. 

En nackdel med denna modell är att den maximala vikten är lägre och uppgår till 30 kilo. Men ger ändå ditt barn utrymme att använda denna lyxiga elbil många år framöver. Elbilen rekommenderas av tillverkaren från 3 års ålder och är trots sin fina design ett relativt prisvänligt val. 

3. Audi Horch 930 V – Retrovalet! 

 • Snygg design 
 • 2 stycken 12 V-motorer 
 • Maximal vikt: 100 kilo 
 • Rekommenderad ålder: 3-8 år 

Om ditt barn är mer fascinerad av äldre modeller av bilar så kommer istället Audis elbil Horch 930 V att vara ett utmärkt val. Fördelen är att denna modell klarar av en högre maximal belastning på upp till 100 kilo, tack vare sin rejäla bakaxel. 

För att driften ska vara behaglig och drifttiden ska kunna förlängas har elbilen försetts med två stycken 12 V-motorer. En mer realistisk känsla kommer ditt barn också få eftersom bilen har försetts med USB-intag, fungerande strålkastare och trepunkts-bälte, som också gör hanteringen mer säker för ditt barn. Marknadens bästa retroval! 

För närvarande kan vi inte visa några priser.

3 vanliga frågor om elbilar för barn:

Från vilken ålder kan barn börja köra elbilen? 

Beroende på hur mycket ditt barn växer så kommer den bästa åldern för när en elbil kan introduceras variera mellan olika hem.  
Många tillverkare rekommenderar dock generellt att elbilar för barn kan börja användas vid runt 3 års ålder. Därefter kan bilen användas under flera år, tills den maximala kapaciteten har uppnåtts. Detta kan också variera kraftigt mellan olika modeller, beroende på vilken typ av bakaxel fordonet har försetts med och hur rejäl konstruktionen är överlag.  
En något mer kostsam modell brukar vanligtvis vara utrustad med fler funktioner och är tillverkad av material som gör att elbilen kan användas av ditt barn under många, många år framöver.  

Vad ska man tänka på vid köp av elbil för barn? 

Det finns mycket att tänka på när du väljer ut vilken typ av elbil som du ska investera i till ditt barn. Fundera framförallt på vilka typer av bilar som ditt barn är lite extra intresserad av. Kanske det är mer sportiga bilar eller äldre modeller med en retrodesign?  
För att göra valet mer personligt är det alltid värt att fundera lite extra för att kunna göra ett bättre val. Är det några särskilda funktioner som ditt barn kommer uppskatta lite extra? 

Hur gör man användningen av elbilen mer säker? 

Många utvecklade elbilar kan faktiskt uppgå till en ganska hög hastighet, så för att ditt barn ska kunna hantera bilen på ett bra sätt så är det några särskilda punkter som du bör kika lite extra på.  
Framförallt ska bilen vara försedd med säkerhetsbälte, särskilt viktigt är det om bilen har ett öppet tak. Men även vilka typer av däck och fjädringssystem som bilen har försetts med har stor betydelse, för att bilen ska kunna åka stadigt även på mer ojämnt underlag. 

Hur vi valde ut produkter till vår topplista 

För att ditt barn ska kunna använda elbilen på ett tryggt och säkert sätt så var det viktigt för oss att jämföra olika modeller på marknaden, för att sedan kunna utse några som vi tycker presterar bäst. Vi har kikat på andra topplistor för att hitta inspiration och råd, samt tagit del av tester som har gjorts inom detta område.  

Men när det kommer till det bästa valet av elbil för ditt barn så kommer också designen att ha avgörande betydelse. Vi har också fokuserat på att leta fram de bästa elbilarna för barn med lite olika helhetsintryck. Vilken modell kommer ditt barn tycka lite extra om? 

Källor: 

https://alltombarn.nu/elbil-barn/

https://barntopplistan.se/basta-elbilen-for-barn/

https://xn--bst-i-test-q5a.co/basta-elbilen-for-barn/