Bästa babygym 2023 – För ditt barns utveckling!

Bästa babygym

Bästa babygym – Ett babygym ger en väldigt bra kombination av underhållning och vila för ditt nyfödda barn. I ett babygym kan ditt barn leka och underhålla sig i flera timmar, och får en plats där de kan känna sig trygga och lugna.  

En annan fördel med ett babygym är att de även hjälper ditt barns utveckling. Ditt barn stimuleras och hjälper nya sinnen att växa fram. Det finns många anledningar till varför du borde välja ett babygym till ditt barn, men ännu fler modeller att välja bland. Vi hjälper dig hitta det bästa babygymmet för ditt barn! 

Topp tre babygym bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Fisher-Price Babygym med musik 

 • Bekväm matta 
 • Färgglad design 
 • Flera hängande leksaker 
 • Utter som spelar musik 

Fisher-Price Babygym är ett underhållande babygym för din nyfödda bebis som säljs till ett mycket förmånligt pris. Det kan även användas när barnet blir några månader äldre då en del av leksakerna kan vara lite knepiga att komma åt. Detta är en otroligt bra träning när din bebis får använda sig av både mag- och nackmuskler för att kunna komma åt leksakerna.  

Fisher-Price babygym är försedd med två bågar där det hänger olika typer av leksaker. Den kommer även i en väldigt färgglad design med både djur och mönster. Detta gör det möjligt för ditt barn att ta del av nya uttryck. Mattan är väldigt bekväm för ditt barn att ligga på och på babygymet hittar du även en spegel där din bebis kan spegla sig i, en regnbåge som prasslar och mycket annat som ditt barn kan pilla och snurra på.  

Detta babygym inkluderar även en underhållande utter som spelar musik. Med detta babygym kommer ditt barn enklare utveckla olika sinnen, samtidigt som hen behöver anstränga sig lite och få nya uttryck! 

2. Skip Hop Silver Lining Babygym – Med underhållande musik! 

 • Modern design med färger 
 • 5 hängande leksaker 
 • Kan spela musik 
 • Handtvätt: 30 grader 

Skip Hop Silver Lining  är ett underhållande babygym för ditt barn, men som samtidigt passar in till en modern inredningen. I detta kommer din bebis ligga väldigt bekvämt då det är försedd med en hel del mjuka och fluffiga detaljer. Designen går i en ljusgrå skala tillsammans med flera färgglada detaljer. Färgerna på leksakerna och på andra detaljer hjälper ditt barn att stimulera synen.  

På detta babygym hittar du fem hängande leksaker i olika motiv. Det finns heller inga små delar av leksaker som ditt barn skulle kunna stoppa i munnen och råka svälja. Det gör även detta babygym väldigt säkert för nyfödda bebisar.  

Skip Hop Silver Lining kan även spela musik, vilket också stimulerar en hel del sinnen. Ett stort plus med detta babygym är att den även går att handtvättas i 30 grader.  

3. Tiny Love Gymini Meadow Days Babygym – Snygg design! 

 • Färgglad design 
 • Prisvärt 
 • Avtagbara bågar 
 • Flera hängande leksaker 

Tiny Love Gymini Meadow Days är ett färgglatt babygym som kommer väcka ditt barns nyfikenhet. Detta är ett prisvärt babygym som är försedd med flera leksaker och detaljer som de kan röra och leka med. Du hittar färgglada leksaker som bland annat kan lysa och spela musik. Du hittar även en spegel där ditt barn får möjligheten att kunna spegla sig själv i.  

En del av leksakerna är lite svåråtkomliga, vilket gör att ditt barn kommer behöva använda sig av sina muskler. Detta bådar bara gott då ditt barn utvecklar sin motorik. Mattan på babygymmet är väldigt bekväm för ditt barn att ligga på och även den kommer i en mycket färgglad design.  

På detta babygym hittar du även praktiska två bågar som leksakerna hänger på. Dessa bågar går även att ta bort sedan när ditt barn börja växa. Då kan du istället använda babygymmet som en matta och får ett extra användningsområde för babygymmet. 

3 vanliga frågor om babygym: 

Vad är fördelarna med ett babygym? 

Det finns många leksaker som hjälper till med ditt barns utveckling, ett babygym är ett av dessa. Främst så är ett babygym otroligt underhållande för barn, även för de allra minsta. Ett babygym brukar i regel vara försett med hängande leksaker i olika färger.  

Du kan även enkelt flytta runt på ett babygym, vilket gör det till en praktisk leksak. Du kan exempelvis ha babygymmet på golvet i köket medan du står och lagar mat eller när du viker kläder. Du får därför mycket god koll samtidigt som du kan göra annat under tiden.  

När ska man börja med babygym? 

Ett babygym är för många barn deras första leksak. Många väljer att börja använda ett babygym när barnet är så ungt som 2 månader. Det är väldigt vanligt att många nyfödda uppskattar ett babygym redan vid en månads ålder.  

En del köper ett babygym när dess barn har nått en ålder på 3 till 7 månader, detta är dock högst individuellt och olika för alla. Därför är det inte konstigt om ditt barn inte trivs i babygymet vid 3 månaders ålder, det kommer med tiden och du kan då testa att ta fram det efter några månader igen. 

Varför är babygym bra för ditt barns utveckling? 

Ett babygym hjälper ditt nyfödda barn med dess utveckling på ett flertal olika sätt. Sinnen förbättras och din bebis kan få en bättre förståelse för saker och ting runt omkring hen med hjälp av de hängande gosedjuren och den underhållande musiken. Fysiken, motoriken och ditt barns mentala förmåga tränas därför upp på ett underhållande sätt. 

Källor: 

https://attvaramamma.se/foraldraskap/ta-hand-om-din-bebis/stimulera-din-bebis/allt-du-behover-veta-om-babygym/