KÖPGUIDE: VINTERKÄNGOR FÖR BARN (2023) Håll dina barns fötter torra

pexels victoria borodinova 1620650 scaled
pexels victoria borodinova 1620650 scaled

I det här testet tar vi upp vinterkängor för barn. Som bäst i test finner vi ECCO Snow Mountain Vinterkänga GORE-TEX, Black/Sangria men Isaberg Vinterstövlar Lilac Flower är även det ett bra och ekonomiskt val. Läs vidare i vårt test för att finna en vinterkänga som passar dig och ditt barn.

Missa inte att läsa vårt test om rengställ!

ECCO Snow Mountain Vinterkänga GORE-TEX

BÄST I TEST!

710292 51776 2917 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Superfit Snowcat GTX Vinterkänga

En väldigt prisvärd vinterkänga

5 09023 00 1589 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Viking Ultra 2.0 Vinterstövel

En populär vinterkänga för barn

308624
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Isaberg Vinterstövlar Lilac Flower

Snygga, stilrena och funktionella!

card large 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BÄST I TEST: ECCO Snow Mountain Vinterkänga GORE-TEX, Black/Sangria

Bäst i test vinterkängor

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Det här är den dyraste kängan i vårt test, men man kan inte bortse från att man får vad man betalar för. De här skorna har en sportigare design och de håller för flera års användning. Kamelnubuckskinn, fin textil, läder och GORE-TEX är material som gör skon väl värd sitt pris.

Tack vare den smarta spännfunktionen på kängans framsida, som sträcker sig upp på skaftet, kan skon enkelt spännas in eller ut för att passa bättre, eller för att underlätta på- samt avtagning.

PRISVÄRD: Superfit Snowcat GTX Vinterkänga, Black/Blue

Bästa vinterkängor

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Från märket Superfit kommer den här vinterkängan med högt skaft. Den finns i flera storlekar, har ett varmt foder av GORE-TEX-membran som gör skorna både vind- och vattentäta och dessutom är priset på under 500 kronor mer än godkänt.

En dragsko längst uppe på skaftet och ett kardborreband mellan skodel och skaft gör att skon sitter bra på foten och det förenklar såväl påtagning som avtagning av kängan.

Yttersulan är bra mönstrad, vilket minskar halkrisken och dessutom finns det plats för fothällor under skon.

POPULÄRAST: Viking Ultra 2.0 Vinterstövel, Black/Grey

Bästa vinterkängor

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En varmfodrad allvädersstövel som kan användas ner till -20 grader utan att barnet fryser om fötterna. Stöveln är helt PVC-fri och har ett foder av ullblandning. Sulan har rejäla mönster för att kunna ge grepp även vid slask och lästen ger bra plats för tårna. Överlag är stöveln extremt robust men samtidigt väger den lätt. Priset är lågt och stöveln passar lika bra under höst, vinter och vår.

Tack vare det gummiliknande materialet på utsidan passar stöveln också utmärkt när det är blött ute. När du söker efter billiga vinterskor till barn är det här en allvädersstövel väl värd pengarna.

FUNKTIONELLA: Isaberg Vinterstövlar Lilac Flower

Bästa vinterkängor

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Vinterstövlar med piléfoder som går ända upp i skaftet. Högst upp finns också en dragsko som gör att skaftet kan dras åt eller lösgöras. Det gör att skaftet sitter uppe och samtidigt blir det extra tätt vid kyligt eller blött väder.

Vattentäta till 15 000 mm, och försedda med detaljer i reflex som gör att barnet syns bättre. Ett stort plus är priset på under 300 kronor.

MELLAN: Richmond Vinterstövlar Woody Rosa

Bästa vinterkängor

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En lätt, ullfodrad stövel för barn, avsedd för användning i kyla och väta. Sulan är mönstrad för bättre grepp. Skon saknar dock en tydlig plats för fotband och det kan göra att barnets överdragsbyxor åker upp över benet. Stövlarna finns i flera färger och i många storlekar.

FRÅGOR & SVAR

Här svarar vi på några av de mest ställda frågorna.

Hur mycket större ska vinterskor vara?

Det rekommenderas att man köper en vintersko som är ungefär 1,5-2 cm större än barnets fot. Då kan barnet röra på foten i skon utan att det glappar. Samtidigt finns det plats för en extra strumpa om så skulle behövas.

Vad är GORE-TEX?

Materialet GORE-TEX är ett membran som andas samtidigt som det är både vatten- och vindtätt. Materialet är lättskött, och ger bra skydd för barnets fötter utan att skorna blir extremt tunga eller instängda.

Ska man ha höga eller låga vinterkängor?

En hög vinterkänga skyddar bättre än en låg, men många barn upplever att de kan röra sig lättare i låga skor. Ju mer barnet går i djup snö och leker i våt miljö, desto mer befogat är det trots allt att välja en känga med högt skaft.