KÖPGUIDE: SKÖTBÄDD (2023) Det finns vissa saker att tänka på när du köper en skötbädd

pexels polina tankilevitch 3875197 scaled
pexels polina tankilevitch 3875197 scaled

En skötbädd kommer väl till användning både på skötbordet och om du behöver byta i soffan eller sängen som exempel. Din bebis ligger bekvämt och det är lättare för dig att komma åt ordentligt. Idag finns det en rad olika skötbäddar och de ska se ut på många olika sätt. Här rankar vi den bästa skötbädden så du själv slipper leta.

Missa inte att läsa vårt test om bästa GPS-klockan för barn. 

NG Baby Skötbädd Mood Ruffles

Ett måste hos alla småbarnsföräldrar

67 675731 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Vinter & Bloom Skötbädd Nordic Leaf

Snygg, praktiskt och funktionell!

40014 11 1119 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BUDDY & HOPE Skötbädd

Populär och stilren!

card large 4
För närvarande kan vi inte visa några priser.

LIEWOOD Fritz Skötbäd

En ergonomisk skötbädd

card large 1 3
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BÄST I TEST: NG Baby Skötbädd Mood Ruffles

Bästa skötbädden

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna skötbädd är otroligt charmig med sin puderrosa färg och sina volanger på sidorna av själva bädden. Den ligger på cirka 500 kronor i pris vilket den helt klart är värd. Det som gör att den sticker ut ur mängden är att den är tillverkad i härligt linne och dessutom extra skön att ligga på.

Det är absolut en skötbadd i premiumklassen och ett bra val för dig som vill att din bebis ska ha det allra bästa. De snygga volangerna blir dessutom pricken över i:et i barnrummet.

BILLIG: Beemoo Care Skötbädd

Bästa skötbädden

Här har vi en skötbädd i budgetklassen från Beemoo för dig som vill ha något billigt och enkelt samt funktionellt. Denna kostar strax över hundralappen och gör sitt jobb. Den är designad med upphöjda kanter så du kan lita på att ditt barn ligger säkert och bekvämt samtidigt som du byter blöja.

Den är dessutom enkel att rengöra och du kan känna dig trygg i att ditt barn inte kommer glida omkring. Överdraget är tillverkat i 100 % PU-belagd polyester och oftast räcker det att torka av det med en trasa om det skulle hända en liten olycka..

PRAKTISK: Vinter & Bloom Skötbädd Nordic Leaf

Bästa skötbädden

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Här har du en skötbädd som är både snygg och prisvärd. Den är både mysig och har ett fint mönster som piffar upp vilket skötbord som helst. Själva ytterlagret är tillverkat i bomull vilket är behagligt för ditt barn. Den kommer dessutom med en vattentätt frotté som du kan slänga in i tvättmaskinen vid behov.

En skötbädd som uppfyller alla behov med andra ord. Modellen kommer dessutom i två olika färger så du kan välja den som du tycker bäst om.

PRISVÄRD: BUDDY & HOPE Skötbädd

Bästa skötbädden

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Du som är på jakt efter en billig och bra skötbädd behöver knappast leta längre. Din lilla skatt kommer ligga bekvämt under alla blöjbyten och du stödjer dessutom svensk design. Den är tillverkad i 100 % bomull vilket är perfekt för din bebis känsliga hud.

Avdraget ska handtvättas och du kan enkelt ta på och av det med hjälp av dragkedjan på sidan. Det finns alltså inget att anmärka på när det kommer till denna skötbädd.

ERGONOMISK: LIEWOOD Fritz Skötbäd

Bästa skötbädden

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En ergonomisk skötbädd i den lite dyrare prisklassen som är lika funktionell som den är snygg. Den är väldigt enkel att tvätta eftersom klädseln går att ta av väldigt enkelt. Överdraget går även att tvätta i maskin i 30 grader. Klädseln är dessutom vattentät så du slipper oroa dig för att eventuella kissolyckor ska förstöra skötbädden.

FRÅGOR & SVAR

Vad ska man tänka på när man köper en skötbädd?

Det är inte så mycket egentligen. Det väsentliga är om du ska ha en ergonomisk skötbädd, eller om du ska ha en skötbädd som är mer vanlig. 

Du ska också tänka på att den ska vara lätt att göra rent. Helst ska du antingen kunna enkelt torka av den, eller så ska du kunna tvätta den i maskin. 

Du ska också tänka på att den ska passa måtten på ditt eventuella skötbord. 

Vad kostar en skötbädd?

Det finns billiga skötbäddar för under 100-lappen. Men räkna en 3-400 kronor. 

Vilken skötbädd är bäst i test?

För oss är det utan tvekan skötbädden från NG baby. Den är praktiskt, material av linne och dessutom är den snygg.