KÖPGUIDE: SKIDHJÄLM FÖR BARN (2023) Ha full säkerhet i backen!

girl 1972649 1280
girl 1972649 1280

Här har vi jämfört och sammanfattat de bästa skidhjälmarna för barn 2020. Vi har tittat på säkerheten, passform och priser. Det är viktigt att hitta en hjälm som passar just er, det finns olika former av säkerhet i hjälmarna och om man vill ha inbyggt visir eller inte.

Vi har samlat flera av de bästa skidhjälmarna för barn här hos oss! Vi hoppas ni får den hjälp ni behöver och hittar en hjälm som passar er. 

FAVORIT: Republic R200 Skidhjälm

Bästa skidhjälmen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En populär, prisvärd och bra hjälm från märket Republic. Skidhjälmen är tillverkad av det tåliga materialet ABS-plast för maximal prestanda. Den har också en bra passform, tack vare den justerbara passformen, så du kan ställa in den efter ditt huvud. Det är viktigt att hjälmen sitter stabilt och bekvämt. 

Så klart har hjälmen ett fäste för skidglasögon i nacken. Finns i flera färger.

POPULÄR: Cébé Dusk Shiny Skidhjälm JR, Black/Yellow

Bästa skidhjälmen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här snygga och tuffa skidhjälmen från Cébé kommer i en utform med shiny finish och tillverkad i tålig ABS-plast. Hjälmen är ”fjäderlätt”, det vill säga att det knappt märks att man har en hjälm på huvudet och den är utvecklad för att ha en uptimal stöttålighet. Bland annat har den hårdare skydd för öronen för bra säkerhet. 

Cébé har också utrustat sin hjälm med många ventiler, genom flera hål i hjälmen för att man inte ska bli varm, men den är samtidigt väldigt skön och bekväm, eftersom den har ett foder på insidan – som också är avtagbart och tvättbart efter svettiga dagar i backen!

Hjälmen justerar du enkelt på huvudet för maximal passform och skidglasögonen fäster du med enkelhet på baksidan av hjälmen. 

GILLAS: CEBE Fireball Racing Lines Skidhjälm med Visir Mattsvart

Bästa skidhjälmen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En snygg och lätt hjälm men ökad säkerhet genom ABS-konstruktion.

 • Konstant luftflöde
 • ABS- konstruktion för maximal tålighet
 • Magnetisk fidlock knäppning
 • Reglage baktill för ökad passform vid extremsporter
 • Visir för skydd mot bländande ljus

NY: CEBE Republic R550 Skidhjälm JR

Bästa skidhjälmen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Republics skidhjälm för barn och juniorer kommer i ett snyggt och funktionellt utförande med en fleeceinsida och avtagbara ögonlappar. Den är också justerbar i nacken, för att få så optimal passform som möjligt. Hjälmen är formgjuten enligt något som kallas in-mold-konstruktion. Vad som menas med ”in-mold-konstruktion” är att det har ett tunt yttre plastskal, där det finns ett skum på insidan, som kallas EPS-skum, Expanderad Plystyren. Det är till för att absorbera bort stötar och funktionen är som sådan också att hjälmen kollapsar av hårda stötar.

POPULÄR: HEAD Squire Skidhjälm

Bästa skidhjälmen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En tuff hjälm som garanterat kommer vända många blickar i backen med inbyggt visir.

 • 2D justering som gör att hjälmen kan växa precis som ditt barn
 • Skyddande visir med skumgummikant
 • Får plats med dina vanliga glasögon under visiret

BUDGETVINNAREN: CEBE Suspense Deluxe Skidhjälm

Bästa skidhjälmen för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En lätt hjälm med mysigt foder inuti som håller värmen hela dagen.

 • Formgjuten konstruktion
 • Skal i polykarbonat för ett ultratåligt skydd
 • Öronkuddar som är lätta att ta av och tvätta
 • Tajt passform

PRISVÄRD: Giro Crüe Skidhjälm MIPS

Bästa skidhjälmen för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Detta är en väldigt lätt hjälm med enkla justeringar för en bra passform, som även är lätt att justera med handskar på.

 • Lätta justeringsmöjligheter
 • MIPS-teknologi
 • Öronlappar för ökad isolering

UTMANARE: Giro Neo MIPS

Bästa skidhjälmen för barn

För närvarande kan vi inte visa några priser.

En lätt hjälm med termostatkontroll som förhindrar att glasögon immar igen.

 • MIPS-teknologi
 • Lättvikt
 • Temperaturen regleras i hjälmen
 • Justerbar ventilation

 

FRÅGOR & SVAR

Vad man ska tänka på när man köper en skidhjälm för barn?
Det absolut viktigaste vid köp av skidhjälm är passformen, testa hjälmarna genom att spänna fast dem på de olika möjliga sätt som finns och skaka på huvudet, upp och ner, åt sidorna och roterande. Testa gärna att skaka på huvudet med hakremmen oknäppt för att se till så den sitter kvar bra på huvudet. På så sätt vet man att hjälmen kommer sitta kvar i skidbacken även med remmen knäppt. Försök att tänka bort mössan under hjälmen då den ofta är överflödig och skapar ett mellanrum mellan huvudet och hjälmen, som också gör att hjälmen inte kan skydda huvudet lika bra. Det finns ofta öronlappar på hjälmar nu för tiden som skyddar emot vind, tycker man att det ändå behövs något emellan så rekommenderas en tunn baklava eller halsduk för skydd mot kyla utan att påverka säkerheten av hjälmen.

Vad är MIPS – teknologi?
MIPS har tidigare ofta bara funnits i de allra dyraste hjälmarna men har nu spridit sig till många billigare också. MIPS är en teknologi som innebär att hjälmens stomme kan röra sig inuti skalet. Det gör att hjälmen reducerar kraften från ett slag snett framifrån med 40%, som då också skyddar hjärnan ifrån vävnadstöjning. Dem allvarligaste olyckorna orsakas ofta av rotationsrörelser, att ett slag kommer snett inpå huvudet. MIPS hjälper till att rotera med huvudet även om skalet är fast på en punkt.

Hur länge ska man använda en skidhjälm?
En skidhjälm ska alltid bytas ut om den utsatts för yttre våld, om man ramlat eller tappat den på ett hårt underlag. Det kan uppstå sprickor som inte är synliga för blotta ögat men gör så att hjälmen inte har ett fullgott skydd. Annars är en bra hållpunkt att byta hjälm efter 5 år vid frekvent användning. Sen precis som barn växer så är det viktigt att kontrollera varje år att hjälmen fortfarande sitter bra och känns okej för användaren.

Varför är skidhjälm med visir bra?
En skidhjälm med visir kan vara väldigt bra om man har egna glasögon, i dem flesta hjälmar med visir får glasögonen plats innanför. Man får även mer för pengarna genom en hjälm med inbyggt visir då man kanske annars köper hjälm och glasögon för sig. De hjälmar med inbyggt visir har ofta en annan form av ventilation för att undvika svettningar innanför visiret och förebygga imma.