KÖPGUIDE: REGNSTÄLL (2023) Håll barnet torr och glad

photo 1558140275 6b7b7bf2cfa1
photo 1558140275 6b7b7bf2cfa1

För barn som gillar att vara ute i alla väder behövs ett bra regnställ som barnen kan använda då det regnar eller är blöt och lerigt. Med ett bra regnställ och ett par ordentliga gummistövlar är det enkelt att spola av barnen efter att de varit ute och lekt innan de klär av sig så man slipper få in lera och annan smuts i hemmet. Regnställ är också praktiskt att bära då barnen är på promenad i skogen, leker ute i snön eller då barn åker båt.

Det finns många olika regnställ att välja mellan både regnställ med separat byxa och jacka men också regnställ som är utformad som en overall. Många regnställ är också vindtäta och för användning vid kallare årstider finns det också fodrade regnställ. Det finns även regnställ som andas vilket innebär att regnstället släpper ut fukt och varm luft från kroppen så att barnet inte blir varmt och svettig.

Regnställ för barn finns i ett flertal olika modeller och utföranden och är oftast tillverkade i galon. Man kan komplettera ett regnställ med ett par gummistövlar och en regnhatt för att erhålla det bästa skyddet mot regn. På nätet kan man enkelt hitta de regnställ som passar ens barn bäst. Oftast får man regnstället levererat hem redan inom någon dag samtidigt som det finns flera olika betalningsalternativ att välja mellan.

Barnhörnan.se rekommenderar dessa regnställ!

Didriksons Boardman Fodrat Regnställ

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Boardman Fodrat Regnställ från företaget Didriksons är ett regnställ som har blivit utsedd till bästa regnställ i flera tester. Detta regnställ är tillverkat i galon och har separata helkroppsbyxor med axelremmar som knäpps med kardborreband. Regnjackan har en huva och både byxor och jacka är fodrade vilket gör att regnstället även kan användas då det är kallt ute, som då barnen leker i snön.

Regnstället är helt vattentätt, med en vattenpelare på 8000, och är också vindtät och fodrat för maximal värmehållning. Regnstället har också reflexer så att barnen syns väl även i mörker. Boardman regnställ har en mycket snygg design i färgerna gult och mörkblått.

Nordbjörn Koster Regnställ

Nordbjørn Koster Regnställ

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Koster regnställ från Nordbjørn har ett par hängselbyxor som ger barnet skydd ända upp till brösthöjd och en regnjacka med avtagbar huva. Regnstället är helt vattentätt och har också åtdragande sömmar i armslutet och beslutet. Koster Regnställ har en vattenpelare på 8000 vilket ger ett bra skydd mot väta.

REIMA Regnställ Tihku 

REIMA Regnställ Tihku Marinblå

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Regnstället Tihku tillverkas av det finska företaget Reima och är ett regnställ som är helt vattentät och vindtät trots att regnstället har en luftig och tunn design. Regnstället består av regnbyxor med hängslen och en regnjacka med en luva som går att ta av. Regnstället har elastiska sömmar vid armslutet och byxslutet. Det finns också fotöglor som gör att byxorna inte åker upp i samband med lek. Regnstället är också utrustat med reflexdetaljer som gör att barnen syns bra i trafiken. Regnstället har en tuff marinblå färg som passar för både pojkar som flickor.

KULING San Marino Regnställ

KULING San Marino Regnställ Woody Rose

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Med Regnställ Woody Rose från det svenska företaget Kuling kan barnen leka obehindrat ute även då det regnar, är lerigt eller då det är snöblask. Regnstället är ofodrat och har en rosa färg vilket gör att det vänder sig främst till flickor. Regnstället består av ett par byxor med justerbara hängslen och en regnjacka med huva, som går att ta av. Regnställ Woody Rose är vattentät då den har en vattenpelare på 8000, och även vindtät.

Vidare har regnstället elastiska sömmar vid armsluten och byxsluten samt fotöglor som förhindrar att byxorna glider upp ur stövlarna. Regnstället är också utrustat med reflexer för bättre synlighet i mörker.

Hur testade vi regnställen?

Vi har varit i kontakt med flera andra familjer som har dessa regnställen som vi har testat och alla familjer har testat proudkterna och fått ge sina utlåtanden, som senare är sammanfattat till texterna ovan. som ovan, och jämfört dom. Vi har ställt diverse krav och vi har även pratat med tillverkarna och återförsäljarna. 

Alla tester är gjorda med nya produkter och över en testperiod som sträckte sig cirka en månad. 

Hur kom vi fram till att de var de här regnställen vi skulle testa?

Våra skribenter, som också så klart har barn, har varit i kontakt med flera familjer och sammanställt en lista över vilka regnställ som är de mest populäraste – men också de som familjerna är mest nöjda med sina regnställ och vilka modeller de har. Därefter har man kommit fram till vilka regnställ som skulle testas. 

Vad är vattenpelare, och vad behöver man ha för vattenpelare?

Det finns lite olika, men vi på Barnhörnet har sammanställt de vattenpelare som är relevanta. 

Upp till 2.000 mm så är det inte just vattentätt, du kan fortfarande bli blöt, men produkten är vattenavvisande. 

Går man upp på nästa steg, 4.000 mm så kan man använda produkten i lättare regn utan att bli blöt, men att vara en längre tid i regn gör dig blöt, alternativt att sitta ned.

Nästa steg därefter är 6.000 mm och där kan man använda produkten en kortare tid i kraftigt regn alternativt en längre period i lättare regn. Tål mer om du sitter ner med blöta kläder. 

Därefter går man upp på nivåer som 8.000 – 12.000 mm och då kan man under en lång stund användas i lätt regn, man kan sitta ned utan att bli blöt, men i kraftigt regn kan man vara en stund.  

Den sista relevcanta vattenpelaren är 12.000 mm, då kan man använda produkten länge i kraftigt regn, du kan även sitta / ligga ner utan att bli blöt.