KÖPGUIDE: PULKA (2023) Åk tryggt och säkert i backen!

sweden 104689 1280
sweden 104689 1280

En sak som barn brukar gilla extra mycket med vintern är möjligheten att åka pulka snabbt ner för backarna. Men det finns flera pulkor att välja mellan och här tar vi upp några modeller.

Missa inte att läsa vårt test om de bästa skidhjälmarna för barn – som också passar vid pulkaåkning!

Hamax Stypulka

En pulka för hela familjen!

HAM503413 3028 1

STIGA SnowPower Styrpulka med broms

En populär pulka

stiga snowpower styrpulka med broms svart 1 0 1

STIGA Pulka Pacer med reflex bak

Billig och bra pulka

74 6260 01 1383 1

Stiga - Pulka Pacer med broms och reflex

En prisvärd och säker pulka

stiga pulka pacer med broms 51875 2
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BÄST: Hamax Stypulka

bästa pulkan

Det här är en lite sportigare pulka som det är lätt att komma upp i hög fart med. Pulkan är också oerhört lätt att svänga och den kan också bromsas. Då pulkan är lite mer avancerad bör barnet vara minst fem år för att använda den. Obs! Då pulkan tål upp till 80 kilo är det också en variant föräldern kan ha roligt med.

POPULÄR: STIGA SnowPower Styrpulka med broms

Den här pulkan har både en greppvänlig ratt samt effektiva bromsar. Det gör att barnet enkelt kan styra undan i backen om så behövs. Pulkan rekommenderas för barn mellan tre till sju år men när barnet åker på egen hand bör du som förälder ha koll på att barnet verkligen vet hur styrning samt broms fungerar. Den här pulkan saknar ryggstöd och det betyder att barnet måste kunna sitta riktigt stabilt för att åka säkert på pulkan. Ett stort plus för den låga vikten!

BUDGETVINNAREN: STIGA Pulka Pacer med reflex bak

Bästa pulkan

Den här standardpulkan kommer från märket STIGA. Den håller en bra kvalitet och barnet kommer upp i bra fart nedför backen. Pulkans vikt är låg och ett stort plus ges för det praktiska snöret som gör transport av pulkan lätt. Bak på pulkan finns en reflex som gör den lättare att se och det låga ryggstödet gör att barnet inte flyger av pulkan lika lätt. Pulkan har också kanter som gör att barnet kan hålla i sig, samt en ergonomiskt utformad sits med små knottror som gör att barnet inte halkar omkring

PRISVÄRD: Stiga – Pulka Pacer med broms och reflex

bästa pulkan

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här pulkan är väldigt lik STIGAs pulka pacer med reflex. Här finns dock två handtag som också fungerar som broms och styrning om man så vill. När barnet drar i handtaget fälls två ben i plast ner bak på pulkans sidor. Det gör att farten bromsas. Drar man i ett av handtagen kommer pulkan att svänga åt det håll man drar i handtaget på. Pulkan har också en ergonomisk sits samt reflex bak för att synas bättre. Den här pulkan rekommenderas från tre års ålder. Pulkan är rymlig och två mindre barn får plats utan problem.

UTMANARE: RYDR Pulka

bästa pulkan

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här pulkan från RYDR har ett lite högre fotstöd och ett lägre ryggstöd än varianterna från STIGA. Snöret sitter också fast på två ställen framtill på pulkan istället för att bara vara fäst i mitten av pulkan. Materialet känns något skört, men designen är snygg. Dock har pulkan en relativt låg maxvikt på 40 kilo och pulkan är också något smalt designad.

 

FRÅGOR & SVAR

Vad kan man använda en pulka till?

Ofta används pulkan för att åka nedför olika backar för skojs skull. Men pulkan kan också användas istället för barnvagn under vintern på promenaden eller på väg till affären. Pulkan kan också användas för att dra packning i under vandringar.

Finns det pulka för fler? Till exempel tvillingar eller vänner?

Ja, det finns så kallade dubbelpulkor som fungerar för två barn, eller för att en vuxen ska sitta mer bekvämt. De pulkorna är lite längre och har två sittplatser på rad. Även i en vanlig pulka eller på en snowracer brukar två mindre barn kunna åka samtidigt så länge inte maxviken överskrids.