KÖPGUIDE: GRAVIDOLJA (2023) Motverka bristningar och få en fräsch hud!

photo 1454908225854 b200322cd05a
photo 1454908225854 b200322cd05a

Att vara gravid tär på din kropp på olika sätt. Bland annat tänjs ens hud ut, vilket vanligen orsakar bristningar. Det här är fullt normalt, men man kan se till att försöka motverka det med bland annat gravidolja. Utöver det kan man också som kvinna få en ojämn hudton, bli torrare i hyn och det kan också uppstå enstaka finnar eller acne på diverse ställen.

Genom att använda sig av en gravidolja så kan man inte bara se till att motverka hudförändringar, man ger även sig själv en skön massage och får sin hud att bibehålla fukt, vilket gör den mer elastisk som i sin tur bidrar till en minskning av bristningar.

Här har vi tipsat om flera gravidoljor som vi rekommenderar att använda. Innan du börjar använda en gravidolja, så finns det lite att tänka på. Vi rekommenderar bland annat ingen att använda gravidolja de tre första månaderna under graviditeten. Det kan du läsa om längst ner vid frågor och svar. 

Barnhörnan.se rekommenderar dessa gravidoljor!

Maria Åkerberg Lovely Mother

Maria Åkerberg Lovely Mother

Maria Åkerberg – vars produkter är helt ekologiska, har en otroligt bra gravidolja i form av ”Lovely Mother”. Gravidoljan är en kroppsolja och massageolja för både mage, bröst lår – men också för ditt underliv en tid innan förlossning. 

Lovely Mother är en gravidolja som är ekologisk och har de eteriska oljorna från Geranium, Mandarin, Patchouli och citron, vilket bidrar till en återfuktning av din hud och som gör att huden blir mer elastiskt. 

Utöver de bra oljorna så är Lovely Mother huvudingredienser Sheasmörolja, Solrosolja och kallpressad Jojobaolja.  De här oljorna fungerar på det sättet att de sammansätts och binder fukt, vilket ökar kroppens skyddsbarriär. 

Doften på Lovely Mother är citron, vilket vi tycker är väldigt behagligt och lugnande. 

Bisococo Kokosolja

Bisococo Kokosolja

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Kokosoljan från det populära märket Bisococo är en populär och prisvärd gravidolja, som är 100% naturlig. Kokos – som är bra på så många olika sätt – är i den här oljan rik på fettsyror och proteiner, vilket gör huden mjuk, uppfräschad och frisk, samtidigt som den är antibakteriell och har många olika användningsområden. Den fungerar inte bara som gravidolja, utan du kan också använda den här magiska oljan som t ex ansiktstvätt. 

Estelle & Thild BioCare

Estelle & Thild BioCare

Den veganska gravidoljan från märket Estelle & Thild är en gravidolja som är baserad på kallpressade oljar och som ger ett lugnande och avslappnande resultat. Oljan, som är helt doftfri, är allergitestad och den förbättrar hudens elasticitet. 

Weleda Stretch Mark Massage Oil

Weleda Stretch Mark Massage Oil

Den naturliga oljan från Weleda, är en gravidolja som du kan använda under hela graviditeten. Genom att Weleda har använt bland annat den milda mandeloljan, tillsammans med vetegroddsolja – vilken är E-vitaminrik, så bidrar oljan till att vårda och mjukgöra huden, vilket i längden gör att hudens elasticitet förbättras och du får en mjukare och smidigare hud. 

Gravidoljan är prisvärd och du bör använda oljan regelbundet för bästa möjliga resultat. 

Bio-Oil

Bio-oil

Hudvårdsoljan från Bio-Oil är en olja som är speciellt framtagen för att få ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Genom att oljan innehåller de ingredienser som gör att huden förbättrar sin karaktär till det bättre, är det här en olja som är väldigt populär, inte bara bland gravida – utan av många andra människor också. Oljan gör att din hud känns och blir mer mjuk,. len och smidig, vilket minskar risken för bristningar, men också minskar förekomst av rynkig och lös hud. 

Inte konstigt att vår testpanel tycker om den här oljan. Bio-Oil har också blivit bäst säljande produkt mot just det verkar mot, flera gånger och den rekommenderas också av flera barnmorskor, läkare, sköterskor. 

Clarins ”Anti-Eau” Body Treatment Oil

Clarins "Anti-Eau" Body Treatment Oil

Det finns också lyxiga oljor som kan användas – som den här oljan från Clarins. 

Clarin har valt att kalla produkten för ”Anti-Eau”, vilket på franska kan framstå som ”Anti-vatten”. Oljan fungerar nämligen som så att den har en ”dränerande” verkan, vilket är perfekt för både kvinnor som samlar på sig mycket vatten. 

Clarins produkt har en blandning av flera essentiella oljor samt en hasselnötsolja med 100% rena växtextrakt, vilket gör att oljan hjälper till att motverka och eliminera slaggprodukter, samt att den motverkar slapp hud och gör den mjuk och len – vilket gör att huden blir mindre elastisk. 

Den här oljan är väldigt dyr, och det finns billigare alternativ. Men för att lyxa till det, varför inte? Använd den gärna då i samband med dusch eller ett värmande bad. 

 

Hur testade vi gravidoljorna?

Vår testpanel har, tillsammans med vissa ”wild-cards” testat gravidoljorna och kommit fram till ett slående resultat – det finns otroligt många bra produkter på marknaden. 

Hur smörjer man in magen med gravidolja?

Det är lite olika så klart, men många oljor kan man massera in försiktigt, på lätt fuktad hud med cirkelrörelser. 

Hur kom vi fram till att de var de här babyvakterna vi skulle testa?

Vår testpatrull har lagt fram sina favoriter. Men vi har också varit i kontakt med återförsäljare av gravidoljor, om vilka oljor de rekommenderar och föredrar. Därefter har vi kommit fram till ovan resultat. 

Hur fungerar en gravidolja?

Att använda sig av en gravidolja, eller olja överlag för kroppen – kan inte garantera att du inte får bristningar, ärr eller andra hudförändringar. Men det kan, via sina ingredienser, bidra till att kroppen förebygger detta. 

En gravidolja fungerar på det sättet att den håller din hud återfuktad och gör den mjuk, vilket gör att hudens elasticitet följer med i hudens förändringar under graviditeten. 

Kan man använda gravidolja under hela graviditeten? 

Nej, det finns lite att tänka på. Vi rekommenderar bland annat ingen att använda gravidoljor de första tre månaderna, på grund av att oljor med essentiella oljor som ingredienser kan orsaka sammandragningar, vilket i sin tur kan leda till negativa inverkningar på fostret. Här kan du läsa mer om just det. Och gör det – läs på innan du använder gravidolja.