KÖPGUIDE: GRAVIDITETSTEST (2023) Hitta ett pålitligt graviditetstest

tool 317111 1280
tool 317111 1280

För många är det en stor dröm att inse att man är med barn, andra ser det inte lika positivt. Att veta säkert är dock en sak de flesta vill. Då är ett pålitligt graviditetstest guld värt. Här jämför vi några av de populäraste varianterna på marknaden.

Missa inte att läsa vårt test om gravidolja och hitta din nya favorit!

RFSU Graviditetstest 8 st

Samma modell som gynekologer och barnmorskor använder.

graviditetstest testa ofta 8p se f

Graviditetskollens 5 st. Graviditetstest sticka

Upptäcker en graviditet så tidigt som sju dagar efter befruktning.

21039156 origpic c3b476

Clearblue Rapid Detection graviditetstest 2 st

Det här är det graviditetstest som ger snabbast svar

clearblue preg test rapid 2st
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Apotekets graviditetstest

Bra budgetval!

207268js
För närvarande kan vi inte visa några priser.

RFSU Graviditetstest 8 st

Bästa graviditetstestet

Det här testet är av samma modell som gynekologer och barnmorskor använder. Testet ger dig resultatet inom bara ett par minuter och för mest korrekt resultat bör morgonurin användas. På testet finns ett resultatfönster där det inte bör hamna urin. Testet bör läsas av inom fem minuter efter att det hållits i urin, annars kan resultatet bli felaktigt.

I resultatfönstret ska testet visa ett kontrollstreck efter användning. Om du är gravid visas ytterligare ett streck. Om inga streck alls syns bör ett nytt test tas då det första inte kunnat läsas av. I paketet ingår åtta test.

Graviditetskollens 5 st. Graviditetstest sticka

Bästa graviditetstestet

Det här graviditetstestet har väldigt hög känslighet och kan upptäcka en graviditet så tidigt som sju dagar efter befruktning.

I paketet finns fem stickor och de används i urin som samlats upp i en ren behållare. De här stickorna håller i minst ett år efter inköp.

Clearblue Rapid Detection graviditetstest 2 st

Bästa graviditestestet

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Det här är det graviditetstest som ger snabbast svar. Om du tar testet på den dag då mensen uteblir kan du redan inom en minut få ett svar på om du är gravid eller inte. För allra säkrast resultat bör du dock vänta lite längre.

Det tar upp till tre minuter för testet att analysera klart resultatet och det kan dröja innan resultatet ”ej gravid” dyker upp. Det här är ett digitalt graviditetstest och de kostar lite mer. Säkerheten anges vara lika hög som i de urinprov läkaren tar.

Apotekets graviditetstest

Bästa graviditetstestet

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Det här är ett bra budgetval som dessutom har hög säkerhet. Testet utlovas vara mer än 99 % säkert och det kan tas från och med den dag mensen är sen.

Testet mäter hCG-halten i urinen och teststickan bör hållas i urinstrålen under minst tio sekunder. Testet kan också hållas ca tre sekunder i urin som samlats i en ren behållare. Om du är gravid syns ett kontrollstreck i kontrollfönstret, samt två streck i testfönstret. Är resultatet otydligt bör ett nytt test tas efter ytterligare några dagar.

Tent Graviditetstest sticka 2 st

Till ett väldigt lågt pris får du två teststickor som mäter hCG i kvinnans urin för att se om det är troligt att man är gravid eller inte. Testet har 99,5 % säkerhet och kan användas redan sju dagar efter misstänkt befruktning.

Teststickan bör hållas i urinstrålen och helst bör morgonurin användas. Om testet är positivt syns två streck på stickan.

FRÅGOR & SVAR

Här får du svar på några av de frågor som ofta ställs kring graviditetstest.

När kan man ta första graviditetstestet?

Det första graviditetstestet kan du ta i princip när du vill men det tar ett tag för halten av hCG att byggas upp i kroppen. Många test kan tas som tidigast sju dagar efter befruktning, andra ger som mest pålitliga resultat om man tar dem när mensen uteblir.

Hur säkra är graviditetstest?

Graviditetstestens säkerhet varierar. De allra flesta har en säkerhet på omkring 99 %. Säkerheten kan dock variera något beroende på när testet tas samt på hur noga man är när testet tas. Vill man vara extra säker kan det vara klokt att ta ett extra test några dagar senare.