KÖPGUIDE: BABYVAKT (2023) Hitta den bästa babyvakten för maximal trygghet

photo 1547512991 42a677e39066
photo 1547512991 42a677e39066

Att investera i en babyvakt är något bra. Att ha friheten – men samtidigt tryggheten, att kunna vara någon annanstans när ditt barn ligger och sover. Det ska också vara enkelt att veta om ens barn sover, men samtidigt kunna reagera om barnet vaknar och är till exempel är ledsen. 

Är du nu ute och letar efter en babyvakt, men du har fastnat och behöver hjälp med vilken du ska köpa? Och vilka funktioner babyvakten ska ha? Lugn. Vi har valt ut de bästa babyvakterna på marknaden och sammanställt de här. Det  viktiga är dock att du ska hitta en babyvakt som har de funktioner som du eftersöker och att den passar just dig bäst. 

Det finns många babyvakter på marknaden och vissa är bättre än andra. Det finns inget som säger att en billigare babyvakt är sämre än en dyrare. Dock finns det olika krav som ställs av oss och det är att babyvakten ska ha låg strålning. 

Barnhörnan.se rekommenderar dessa babyvakter!

Nabby Babyvakt

nabby babyvakt

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den populära babyvakten från Nabby är en smart babyvakt till ett bra pris, som vi kallar som en väldigt smart. Babyvakten kopplar du enkelt till din smartphone och därigenom har du möjlighet att göra babyvakten precis så som du själv vill ha den. 

Babyvakten är utrustad med 70 timmars batteritid och har en räckvidd på 340 m. Den har också världens lägsta strålning i genomsnitt 0,08mW vid vänteläge och kan byta kanal automatiskt för att undvika signalstörningar. Smart!

Nabby Babyvakt har blivit utsedd som Bäst i test 2014 av testguro.dk!

Parvel Babyvakt

Parvel babyvakt

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Babyvakten från Parvel är också en smart och bra babyvakt, som är uppkopplad mot din smartphone, oavsett om det är Apple eller Android. 

Babyvakten fungerar inte bara som så att den meddelar dig om ditt barn vaknar, utan den talar också om när ditt barn är påväg att vakna, genom att den övervakar ditt barns rörelse under tiden som barnet sover. 

Utöver det håller Parvel koll på temperaturen inne hos barnet, så att denne inte blir för varm. Batteritiden är hållbar upp till två år och ett batteri medföljer. Därefter får du inhandla ett batteri hos din lokala batterihandlare. 

Så klart har Parvel Babyvakt låg strålning, (0,002 W/kg).

Motorola MBP482 Babyvakt

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den populära babyvakten från Motorla – MBP482, är en babyvakt som är digital och gör så att du kan se ditt barn när denne sover. Motorola har på den här modellen satsat på en trygg teknik, så att man inte kan ta över signalen och överhöra vad som sägs. 

Skärmen där du kan se ditt barn är av LCD och du ser barnet i full färg och har ett inbyggt infrarött mörkerseende, så att det är ljust trots mörker. 

Motorola har också utrustat sina babyvakter med en högkänslig mikrofon, så att du snabbt via de olika indikationerna på handenheten kan se om ditt barn ger ifrån sig ljud. Utöver det ser du rumstemperatur och kan använda handenheten till att också zooma in. 

CAPIDI Selfie Babylarm

capidi babyvakt

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Babyvakten från CAPiDi är en test-vinnande produkt som också är en populär produkt hos barnfamiljer. 

Babyvakten har ett bra gränssnitt och är användarvänlig. Det går snabbt och enkelt att ställa in inställningar för bästa möjliga funktionalitet och det som passar er bäst. Utöver det har CAPiDi utrustat sin babyvakt med en lång batteritid, över 100-timmars standby tid, men också otroliga 800 meters räckvidd i ett öppet område. Så klart har babyvakten en låg strålning så att det inte ska vara någon fara för barn såväl som vuxen. 

Det finns mängder med olika funktioner på den här babyvakten och vi kan försktigt säga att om man inte vill ha en babyvakt med kamera – så ska man investera i en CAPiDi Selfie babyvakt. 

Beemoo SM32 Babyvakt med video

Beemoo SM32 Babyvakt med Video

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Beemoos produkter är produkter som levererar kvalité till ett otroligt bra pris. Produkterna är bra rent funktionellt, sen har de också en bra användarvänlighet. Som den här till exempel, Beemoos nya babyvakt – SM32 med Video. Babyvakten är trådlös och har flera funktioner, som gör att du kan ställa in babyvakten efter hur du själv vill ha den. 

Babyvakten har, förutom att den är utrustad med en ljudkänslig mikrofon och har en infraröd lampa för kvalitativa överföringar även vid mörker, en sensor som mäter rumstemperatur för att mest optimala förutsättningar för god sömn. Dessutom kan babyvakten spela upp vaggvisor, om ditt barn vill ha ljud i bakgrunden som trygghet. 

Räckvidden på babyvakten är runt 80 meter inomhus, men 250 meter utomhus och med öppen miljö. Föräldraenheten är trådlöst och går på uppladdningsbart batteri, medans kameran har en sladd som du kopplar till vägguttag. 

Padwico Babyvakt 850

Padwico Babyvakt 850

Padwico Babyvakt 850, är också en Babyvakt som är funktionell med god användarvänlighet utan krångel  och som ger dig en full trygghet när det gäller bevakningen av ditt barn. Babyvakten är utrustad med en räckvidd på 500 m i öppen miljö, men också har en av de lägsta strålningarna. Babyvakten är dessutom säker och fungerar utan avbrott, genom att den arbetar på frekvenserna 863-870 MHz. Således kan du också övervaka utan avbrott. 

Utöver de smarta finesserna gällande kommunikationen, så ser du temperaturen i rummet där sändaren står, men den har också en nattlampa för extra trygghet hos ditt barn. Du kan också prata med ditt barn genom babyvakten. 

Hur testade vi Babyvakterna?

Vår testpanel, som sedan tidigare består av flera olika familjer, har fått möjligheten att berätta om vilka babyvakter de vill testa och man har därefter anskaffat sig de produkter. Därefter har man under en period gått igenom produkterna och kommit fram till ovanstående resultat. Utöver det har vi ställt diverse krav och vi har även pratat med tillverkarna och återförsäljarna.  

Hur kom vi fram till att de var de här babyvakterna vi skulle testa?

Vi anser att de babyvakter som vi har recenserat ovan är de babyvakter som är de bästa på marknaden just nu, sett till pris, funktionalitet och säkerhet för er och ert barn. 

Hur fungerar en babyvakt?

Ganska så enkelt. Man kan relatera de till ”Walkie-Talkie”, som många använde när de var mindre. En babyvakt är utrustad med två enheter, en sändare och en mottagare. Sändaren är den enheten som man placerar inne det man vill övervaka och mottagaren har – i det här fallet – föräldern. När barnet rör på sig alternativt ger ifrån sig ljud, så fångar den ljudkänsliga mikrofonen upp det och sänder det vidare till mottagaren. Vissa babyvakter är också utrustade med en nattlampa, för extra trygghet.

Är strålning som Babyvakten ger ifrån sig, farligt för barn? 

Nej, gör man som tillverkaren av din babyvakt säger så är strålningen inte farlig för ditt barn. Hos Strålsäkerhetsmyndigheten så kan man läsa mer om strålning hos babyvakter.