KÖPGUIDE: BABYPULKA (2021) Låt även dom minsta ha kul i vinter!

ANNONS

Safekid

Att åka pulka är roligt när snön kommer och självklart vill man att även de yngsta ska kunna vara med och åka. För dem finns det särskilda bebispulkor att köpa. Det är en variant med ryggstöd och en bredare bas. Här har vi testat två varianter.

Missa inte att läsa vårt test om de bästa pulkorna just nu!

STIGA Babypulka Cruiser

En babypulka som har allt!

Bästa babypulkan

STOY, Play, Pulka

En enkel babypulka

STIGA Babypulka Cruiser

Bästa babypulkan

Babypulkan från STIGA är tillverkad i svart plast. Den har en värmande sits, ett högt ryggstöd och en väldigt bred bas. För bebisens säkerhet finns också ett säkerhetsbälte. Pulkan har också ett snöre så att föräldern kan dra den.

STOY, Play, Pulka, Röd

Bästa babypulkan

Pulkan från STOY är även den tillverkad i plast med ett lite högre ryggstöd. Den är dock betydligt lättare än varianten från STIGA och det gör att den kan välta lättare. Designen kan också medföra att snö kommer upp på pulkan vilket gör den svårare att dra. Plasten känns också lite vekare.

FRÅGOR & SVAR

Varför är Stigas babypulka bäst i test?

Den är säker och praktisk för de allra minsta. Dessutom kommer den från ett välkänt märke som är känt för sin goda kvalitet.

Vad är det som är bra med stigas Babypulka?

Den har ett mycket högre ryggstöd, och bättre kanter runt om sitsen så att bebisen verkligen sitter stadigt. Plasten är stabil och kraftig, och dragsnöret sitter säkert fast. Sitsen håller barnet varmt trots kylan och basen är rejält bred vilket radikalt minskar risken att tippa.

Från vilken ålder kan man använda en babypulka?

En babypulka kan användas från det att barnet kan sitta stadigt upp tills ungefär tre års ålder.

Vad ska man tänka på när man har ett barn i en babypulka?

Ha koll på vad barnet gör och var babypulkan befinner sig. En person i en bil kan ha svårt att uppfatta barnet långt nere på marken. Ha också koll så att barnet inte trillar ur sitsen, eller får massor av snö på sig. Låt inte heller bebisen åka ner för större sluttningar. Om det kommer en rejäl backe kan bebisen lätt glida iväg när plasten blir för hal och när dragsnöret tar slut kan det bli ett rejält ryck som välter åkredskapet. Ta hellre ur barnet och bär det den korta biten för säkerhets skull.

Vad är det för skillnad på en babypulka och en barnpulka?

Varianter för bebisar är främst tänkta att dras efter en vuxen. De går inte lika fort och de har högre stöd vid sidan av sitsen. Dessutom har de en lägre maxvikt och de är försedda med säkerhetsbälte.

Vad kostar en babypulka?

De kostar inte så många kronor, du ska helt klart köpa en babypulka om du ska ha en pulka till ditt lilla barn. Söker du en större pulka så kan du läsa mer om de här. 

Pulkorna kostar runt 1-200 kronor. Se också gärna till att ha en liten mysig filt i pulkan.