KÖPGUIDE: BABYPULKA (2023) Låt även dom minsta ha kul i vinter!

adorable 1850003 1280
adorable 1850003 1280

Att åka pulka är roligt när snön kommer och självklart vill man att även de yngsta ska kunna vara med och åka. För dem finns det särskilda bebispulkor att köpa. Det är en variant med ryggstöd och en bredare bas. Här har vi testat två varianter.

Missa inte att läsa vårt test om de bästa pulkorna just nu!

STIGA Babypulka Cruiser

En babypulka som har allt!

74 6250 01 1383 1

Plastkon babypulka

En otroligt säker babypulka

4110418108 2474 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BABYPULKOR

Stiga babypulka

Bästa babypulkan

Babypulkan från STIGA är tillverkad i svart plast. Den har en värmande sits, ett högt ryggstöd och en väldigt bred bas. För bebisens säkerhet finns också ett säkerhetsbälte. Pulkan har också ett snöre så att föräldern kan dra den.

Plastkon babypulka

babypulka

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Den här innovativa och otroligt smarta babypulkan från Plastkon är en riktigt bäst i test pulka. Det är en pulka där tillverkaren verkligen har tänkt på säkerheten – nämligen säkerheten för ditt barn. Här har man en bra pulka för barn som har ett trepunktsbälte så att man sitter säkert, sätet är halksäkert och materialet är vattenavvisande – alltså en pulka med maximal säkerhet för ert barn. Dessutom har plastkon utrustat sin babypulka med en vinkel på sitt ryggstöd, som gör att ditt barn inte rullar över eller ramlar av pulkan.

 

Hamax Pulka Baby Bob

babypulka

En otroligt fin och härliga babypulka från Hamax. Pulkan passar från det att ditt barn sitter utan stöd, men med hjälp av sidorna gör det så klart inte om det går lite bumpigt på vägen ner – men se till att alltid ha full säkerhet. Ryggstödet är tillräckligt högt för att man ska sitta säkert och så klart är babypulkan utrustad med bälte. Sätet är dessutom vadderat för extra komfort och värme.

FRÅGOR & SVAR

Vilken barnpulka är bäst i test?

Det beror på vad man söker efter – men vi rekommenderar verkligen att man tittar på Plastkons nya pulka. Wow säger vi!

Vad är det som är bra med stigas Babypulka?

Den har ett mycket högre ryggstöd, och bättre kanter runt om sitsen så att bebisen verkligen sitter stadigt. Plasten är stabil och kraftig, och dragsnöret sitter säkert fast. Sitsen håller barnet varmt trots kylan och basen är rejält bred vilket radikalt minskar risken att tippa.

Från vilken ålder kan man använda en babypulka?

En babypulka kan användas från det att barnet kan sitta stadigt upp tills ungefär tre års ålder.

Vad ska man tänka på när man har ett barn i en babypulka?

Ha koll på vad barnet gör och var babypulkan befinner sig. En person i en bil kan ha svårt att uppfatta barnet långt nere på marken. Ha också koll så att barnet inte trillar ur sitsen, eller får massor av snö på sig. Låt inte heller bebisen åka ner för större sluttningar. Om det kommer en rejäl backe kan bebisen lätt glida iväg när plasten blir för hal och när dragsnöret tar slut kan det bli ett rejält ryck som välter åkredskapet. Ta hellre ur barnet och bär det den korta biten för säkerhets skull.

Vad är det för skillnad på en babypulka och en barnpulka?

Varianter för bebisar är främst tänkta att dras efter en vuxen. De går inte lika fort och de har högre stöd vid sidan av sitsen. Dessutom har de en lägre maxvikt och de är försedda med säkerhetsbälte.

Vad kostar en babypulka?

De kostar inte så många kronor, du ska helt klart köpa en babypulka om du ska ha en pulka till ditt lilla barn. Söker du en större pulka så kan du läsa mer om de här. 

Pulkorna kostar runt 1-500 kronor. Se också gärna till att ha en liten mysig filt i pulkan.