KÖPGUIDE: ÅKPÅSE (2023) Hitta en åkpåse som är anpassad för vårt klimat!

pexels anton uniqueton 3616466 scaled
pexels anton uniqueton 3616466 scaled

En åkpåse är perfekt under kalla vinterdagar. Den kan användas både när ditt barn använder liggvagn och sittvagn. Det är viktigt att välja en åkpåse som passar i ens barnvagn så var noga med att kolla måtten. Här ger vi dig tips på våra absoluta favoriter när det kommer till åkpåsar.

Missa inte att läsa vårt test om bästa GPS-klockan för barn. 

Elodie Åkpåse - Faded Rose

Bäst i test och omåttligt populär!

faded rose footmuff elodie details 50500119150NA 1 1000px
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Elodie Lightweight Dun Åkpåse

Snygg, praktiskt och funktionell!

card large 3
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Petite Chérie Essence Åkpåse

En väldigt bra åkpåse

PC ESSENCE GOLDEN 2879 1
För närvarande kan vi inte visa några priser.

Kuling Åkpåse

Gjord i ett återvunnet material

card large 1 2
För närvarande kan vi inte visa några priser.

BÄST I TEST: Elodie Åkpåse – Faded Rose

Bästa åkpåsen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Detta är en exklusiv åkpåse som passar perfekt till vårt hårda och nordiska vinterklimat. Det som gör att den hamnar på listan är att den har en universal passform som gör att den passar till alla vagnar. Eftersom den har dragkedjor runt om kan du enkelt öppna upp om ditt barn skulle bli för varmt.

Den är både vind- och vattenavvisande vilket behövs här i Sverige. Även om den ligger i den lite dyrare prisklassen så är den väl värd pengarna.

PRISVÄRD: Elodie Lightweight Dun Åkpåse

Bästa åkpåsen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Vi gillar denna fluffiga och lätta åkpåse som fortfarande håller värmen riktigt bra. Den passar de flesta barnvagnar och går även att packa ihop snabbt och smidigt. Det är perfekt om du inte vill att åkpåsen ska ligga i vagnen hela tiden.

Dessutom är den riktigt snygg och stilren vilket är ett litet plus i kanten. Vi gillar även att den går att tvätta i maskin på 30 grader om det skulle vara så att man spiller eller den blir skitig. Ett riktigt bra och prisvärt alternativ på vår lista.

MELLAN: Petite Chérie Essence Åkpåse

Bästa åkpåsen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna snygga och färgglada åkpåse ser till att ditt barn håller sig varmt hela den långa vintern. Vi gillar att hela tyget reflekterar så du kan vara säker på att du syns i mörkret. Innerdelen är fodrad i fleece så ditt barn kan ligga skönt och ta en tupplur på vägen.

Även luvan är klädd i så kallad teddypäls vilket är härligt för ditt barn. Den är även avtagbar så åkpåsen även går att använda under vår och höst.

TRENDIGT: KULING Åkpåse Cherry

Bästa åkpåsen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Det vi verkligen gillar med denna åkpåse är att den är gjord i ett återvunnet material vilket förstås är positivt ur en miljösynpunkt. Den har dessutom ett härligt fleecefoder som garanterar att ditt barn håller sig varmt även under de kyligaste vinterdagarna.

En annan detalj som vi gillar är det finns dragkedjor på båda sidorna så du enkelt kan lyfta ut ditt barn, till exempel när det sover. Den är enkel att sätta in i vagnen eftersom det finns öppningar där bak för vagnens sele. En riktig fullträff med andra ord.

SPECIAL: Joolz Åkpåse

Bästa åkpåsen

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Denna åkpåse kommer garanterat att hålla ditt barn varmt även under långa vinterpromenader. Den är väldigt stilren och tillverkad i ett högkvalitativt material. Om den sköts på rätt sätt kan den även användas till syskon eller kanske säljas vidare begagnad. Vi gillar också att toppen kan tas loss och istället användas som en sittdyna om du skulle önska.

Detta är en åkpåse som endast är kompatibel med barnvagnar från Joolz så var noga med att kolla upp att den passar din barnvagn.

FRÅGOR & SVAR

Varför ska man ha en åkpåse?

Det är helt enkelt för att hålla ditt barn varm när man är utomhus. Det är också mysigt för barnet att bli ”ingosad” i en fin och mysig åkpåse. 

Vad kostar en åkpåse?

Du får räkna med att betala ett par hundralappar för en åkpåse. Den dyraste måste inte alltid vara den bästa. 

Vilken åkpåse är bäst i test?

För oss är det helt klart åkpåsen från Elodie Details. Den är bra, men också anpassad för vårt klimat här i Sverige. Den har också dragkedjor runt om så att du enkelt kan öppna upp om det skulle bli för varmt för barnet. 

Vad ska man tänka på när man köper en åkpåse?

Vi tycker att man ska tänka på att det ska vara dragkedjor, enkelt att öppna upp för barnet – men också att den ska vara smidig att tvätta och göra rent om det skulle behövas. Kuling har bland annat tillverkat en åkpåse av återvunnet material – det gillar vi. 

Hur klär man bebis i åkpåse?

Det beror på hur varmt det är ute. Men vi klär aldrig vårt barn så att det blir för varmt. Du behöver inte ha en overall på barnet i åkpåsen, utan det räcker med vanliga kläder. Ta på en mössa, tossor och kanske vantar om det behövs.