Barnaktiviteter i Skåne

Barnaktiviteter i Skåne

Här kommer ett par semestertips för er som ska bege er till Skåne i sommar. Vi har fokuserat på att ge tips till aktiviteter för barnfamiljer.

Vandra med Alpackor tillsammans med Alpakahof Hultet

Dessa mjuka och snälla djur kan följa med er på en vandringstur som tar ca: 2 timmar. Alpackan är ett försiktigt djur och passar bra tillsammans med barn.

För mer info kontakta Alpakahof Hultet – Hultet 3621 – 28292 Västra Torup

Lakritsprovning för barnen

Har era små smak för lakrits kan ett besök till Lakritsfabriken i Ramlösa vara en passande aktivitet. Barnen får lära sig om dess ursprung och får också chansen att testa på nya lakritssmaker direkt från fabriken.

För mer info ta kontakt med Lakritsfabriken Ängelholmsvägen 34, 242 54 Helsingborg.

Äventyr på Kullaberg – Bergsnerfirning

Ta med barnen på ett riktigt hissnande äventyr i naturrummet Kullaberg. Tillsammans med Kullabergsguiderna firar ni ner er från 13 meter höga klippor.

Kontakta Kullabergsguiderna för mer information.

Kullamannens Skattjakt

Samma företag som har bergsnerfirningen har många flera äventyr som kan man göra vis Kullaberg. Kullamannens Skattjakt är ett av de mest uppskattade äventyren hos Kullabergsguiderna. Det tar ca 2 timmar att leta skatterna och man kan välja mellan en svår eller enkel bana. Tillsammans med en GPS, karta och andra ledtrådar letar man skatterna på Kullaberg.

Tosselilla Sommarland

Tosselilla är Skånes största nöjespark med äventyrsbad, tivoli, gokart, sommarlek, tamdjur, minigolf och mycket mer. Det kostar bara 275 kr i inträde och då får man tillgång till allt, bad, lek och karuseller.