KÖPGUIDE: BABYSKYDD (2023) Låt barnet färdas tryggt i bilen

photo 1516309229383 2001fee59b2b
photo 1516309229383 2001fee59b2b

Redan vid barnets första åktur behöver barnet ett godkänt babyskydd där barnet kan spännas fast i en säker och bekväm position så att barnet kan färdas tryggt i bilen. Enligt svensk lag ska alla barn under 135 centimeter vara fastspända i ett babyskydd eller en bilbarnstol då de färdas i en bil. Precis som när man köper andra säkerhetsdetaljer för barn så ska aldrig priset vara vägledande. Det finns många babyskydd, både billiga men även dyrare som inte uppfyller de säkerhetskrav som du har för dina barn. Det har visat sig att en del babyskydd har gått sönder eller farit iväg i samband med tester vilket gör att risken för att barnet skadas blir betydligt större än då de färdas i ett säkert babyskydd.

När man ska köpa ett babyskydd finns det flera olika modeller att välja mellan. Man ska alltid välja ett babyskydd som är godkänt och certifierat enligt de krav som finns inom EU. När man köper ett babyskydd kan man också välja ett babyskydd som har en bas, vilket innebär att det medföljer en ställning som monteras i bilen och där man enkelt monterar i och ur babyskyddet. Med ett babyskydd som har en bas kan man också montera babyskyddet på vissa barnvagnar och sulkyn, vilket innebär att man slipper bära babyskyddet då man är ute och shoppar. Väljer man istället ett babyskydd utan bas så använder man enbart bilens säkerhetsbälte för att spänna fast babyskyddet i bilen.

När man köper babyskydd finns det också många tillbehör som ingår eller som man kan köpa till som bland annat ett solskydd som skyddar barnet från sol, vind och regn. Babyskydd finns i ett stort antal olika utföranden, färger och med olika motiv.

 

Barnhörnan.se rekommenderar dessa babyskydd

Maxi-Cosi CabrioFix Babyskydd

 

Maxi-cosi Cabriofix

 

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Maxi-Cosi CabrioFix Babyskydd har en bas som gör att babyskyddet kan monteras tryggt och säkert i bilen. Detta babyskydd passar för nyfödda upp till dess att barnet väger 13 kilo, cirka 12 månaders ålder. Babyskyddet har en låg vikt vilket gör att det inte är speciellt tungt att bära med sig barnet då man ska handla eller utföra andra ärenden. Det bas-system som används, EasyFix Bas, kan användas tillsammans med ett flertal olika baser på marknaden vilket gör att babyskyddet också kan monteras på barnvagnar eller i sulkyn.

Maxi-Cosi CabrioFix Babyskydd är ett godkänt babyskydd med EU-märkning vilket innebär att det genomgått godkända tester. Babyskyddet har också ett integrerat solskydd som skyddar barnen från solens strålar.

Axkid Babyfix inkl. bas ISOfix

axkid babyfix

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Axkid Babyfix är ett testvinnande babyskydd som erbjuder bra kvalité till ett bra pris. Babyskyddet använder sig av bas ISOfix vilket innebär att babyskyddet kan monteras säkert i bilen men också användas med olika typer av barnvagnar. Axkid Babyfix har en mjuk stoppning och axelvaddar vilket gör att barnet sitter bekvämt och säkert i babyskyddet.

Babyskyddet är godkänt och certifierat enligt de säkerhetsregler som gäller i EU. Axkid Babyfix kan användas från det att barnet är nyfött upp till dess att det är 12 månader, eller väger 13 kilo. Babyskyddet kan monteras i bilen med hjälp av en förmonterad bas eller enbart med hjälp av bilens säkerhetsbälte. Stolen har också höga sidoskydd och är utrustat med ett solskydd.

Britax Römer Primo Babyskydd med bas

Britax Römer Primo Babyskydd med bas

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Britax Römer Primo Babyskydd är ett säkert babyskydd för barn upp till dess att de väger 13 kilo. Babyskyddet kan monteras enkelt med hjälp av bilens säkerhetsbälte men kan också monteras i en bas, vilket gör att babyskyddet snabbt och säkert kan placeras och tas ut ur bilen. Babyskyddet har en skön stoppning så att barnet sitter bekvämt och även höga sidoskydd som ger barnet en högre säkerhet. Det finns också ett integrerat solskydd som skyddar barnen från solens strålar.

Britax Römer Primo Babyskydd är godkänt och certifierat enligt de regler som gäller inom EU. Det medföljer en bas som gör att man enkelt kan montera babyskyddet i bilen men också på ett flertal olika barnvagnar.

Maxi-Cosi Rock Babyskydd & Babyfix

Maxi-Cosi Rock Babyskydd & Babyfix

För närvarande kan vi inte visa några priser.

Maxi-Cosi Rock är ett babyskydd som passar utmärkt för nyfödda barn upp till dess att de väger 13 kilo. Babyskyddet har höga sidoskydd tillverkat i ett stötabsorberande material och en bra stoppning så att barnet sitter bekvämt. Det medföljer också ett spädbarnsinlägg som gör att de minsta barnen får en bättre och mer bekväm passform.

Maxi-Cosi Rock använder sig av Babyfix bas, som medföljer i paketet, och som monteras i bilen. Det innebär att det går snabbt och enkelt att säkert montera i och ur babyskyddet ur bilen. Babyskyddet kan också användas tillsammans med barnvagnar som också använder samma bas.

Hur testade vi babyskydden?

Vi har varit i kontakt med flera andra familjer som har dessa babyskydden som ovan, och jämfört dom. Vi har ställt diverse krav och vi har även pratat med tillverkarna och återförsäljarna. Detta är en samlad bedömning över de babyskydd som vi anser vara bäst på marknaden och därför rekommenderar vi dem! Vi har dock inte kunnat göra något eget krocktest, är viktigt att påpeka. 

Alla tester är gjorda med nya produkter och över en testperiod som sträckte sig cirka en månad. 

Hur kom vi fram till att de var de här babyskydden vi skulle testa?

Våra skribenter, som också så klart har barn, har varit i kontakt med flera familjer och sammanställt en lista över vilka babyskydd som är de mest populäraste – men också de som familjerna är mest nöjda med sina babyskydd och vilka modeller de har. Därefter har man kommit fram till vilka babyskydd som skulle testas. 

Behöver man ha bas till ett babyskydd? 

Så klart inte, men babyskydden är enklare och montera med hjälp av ISOfix-fästen och vi skulle nog också kunna säga att för oss känns det tryggare med bas med tillhörande ISOfix, därför har vi också haft det som ett krav. Att testet ska genomföras med produkter som har bas samt ISOfix.